Aceasta susține, într-un comunicat de presă, că „în aceste zile ploioase din iunie, ne confruntăm ca în fiecare an, de 30 de ani încoace, cu inundarea și blocarea drumurilor și a pivnițelor blocurilor datorită inexistenței unei rețele de canalizare pluvială individuale/independente și funcționale în cartierele de blocuri ale municipiului Arad”.
În continuare, Dorina Lupșe explică: „An după an, după o ploaie, drumurile devin impracticabile datorită apei de ploaie acumulate pe drum, dar și datorită materiilor fecale aduse la suprafață din canalizarea menajeră de aceeași apă de ploaie. În același timp, pivnițele blocurilor sunt umplute cu murdărie împinsă la interior de apa de ploaie, canalizată de pe drum direct în rețeaua de canalizare menajeră a blocurilor. Această soluție inadecvată și prejudicioasă de a canaliza apa de ploaie în rețeaua de canalizare menajeră a blocurilor a fost implementată de S.C. Compania de Apă Arad S.A., societate subordonată Consiliului Județean Arad.
Fondurile europene care au intrat timp de 13 ani în bugetul Aradului nu au fost suficiente pentru ca autoritățile locale să edifice o rețea de canalizare pluvială nouă, care să prea apele meteorice și să le canalizeze corespunzător sau măcar să reabiliteze rețeaua veche.
Timp de 12 luni de zile (aprilie 2019-aprilie 2020), S.C. Compania de Apă Arad S.A., contrar Regulamentului emis de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă Canalizare Județul Arad (ADIAC Județul Arad), estimează lunar consumurile de apă rece, în loc să citească lunar contoarele de branșament aflate pe domeniul public, și emit facturi lunare la asociațiile de proprietari din Arad cu consumuri nereale.
ULAL Arad, reprezentanta asociațiilor de proprietari din județul Arad, împreună cu președinții acestor asociații, au demarat o acțiune de sesizare a instituțiilor abilitate privind prejudiciile aduse cetățenilor cu bună știință. Această acțiune vine în urma numeroaselor sesizări anterioare către S.C. Compania de Apă Arad S.A. fără ca societatea să facă vreun efort pentru a remedia situația”.
Trimite articolul
XAsta se intampla din cauza ca marea degenerare a fost facuta de amatori.Stau in bloc din 1979 si nu am avut apa in pivnita pana in anul acesta,cand apa din caminul contorului se infiltraza pe langa teava de apa rece,dearece caminul este la cota mai joasa ca si gura de canalizare a ape pluviale.
Dorin = Dorina 🙂
Doamna Dorina Lupse, vin si eu si te intreb asa ca administrator a unei societati comerciale de intretinere instalatii sanitare, incalzire si canalizare un singur lucru si apoi sa te plangi ca subsolurile de bloc sunt inundabile.
Unde sunt acele motopompe instalate in subsolurile blocurilor si in buncarele blocurilor ???
Cine a cerut desfiintarea lor?
Vreti sa va spun o parte din buncarele anti atomice care nu mai pot fi folosite datorita faptului ca unii proprietari care si-au renovat apartamentele au depozitat moloz in acele buncare, iar altii si-au improvizat adevarate boxe si gropi de gunoi in ele.
Ar trebui ca demneata impreuna cu I.S.C. Arad, sa luati la puricat toate subsolurile de bloc, iar apoi sa iesiti cu asemenea comunicate in presa.
-
Foarte bine punctat domnule sau doamna. Si la noi in blocul y9 am avut pompe de scos apa din subsol, sistem de ventilatie la bancar, dar de 5 ani in coace, atât subsolul cat si buncarul se află în cea mai deplorabilă stare. Este un adevărat focar de infecție și o adevărată groapă de gunoi. La fel si in blocul X34 in care stă nepoata mea. Nici o implicare din partea administratorilor de bloc, dar plătim lunar niște bani de întreținere, fonduri de reparații, fonduri de modernizare, azi maine plătim fonduri si pentru respiratie. Chiar va baterie joc de noi doamna Dorina Lupse, fiindcă nu sancționați pe adevărații vinovați care au distrus pompele de pe timpul lui ceaușescu, care pompe au fost montate expres pentru asa ceva si s-au desfiintat fără a fi puse altele in locul lor.