Președintele ULAL Arad, Dorina Lupșe, le cere noilor aleși locali să își îndrepte atenția către cele două asociații de dezvoltare intercomunitară, și anume Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă Canalizare Județul Arad (ADIACJA) și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor Județul Arad (ADISIGDJA).
Motivul? „Aceste două asociații de dezvoltare intercomunitară sunt împuternicite de către primării și Consiliul Județean Arad să dezvolte și să modernizeze orașul și județul Arad, pe baza strategiilor locale, strategii care există pe hârtie, dar neimplementate în realitate. Aradul este unul din județele cu cele mai multe studii de fezabilitate plătite și neimplementate fără ca cineva să răspundă pentru acest lucru”, se arată în comunicatul ULAL Arad.
Potrivit președintelului uniunii, acest lucru se datorează faptului că “începând din 30 septembrie 2015, de când a fost aprobată Strategia de dezvoltare și funcționare a serviciului public de salubrizare a Municipiului Arad, nu s-a făcut aproape nimic, iar Primăria nu și-a controlat împuternicitul, ADISIGDJA, pentru îndeplinirea obligațiilor prevăzute în strategii. An de an, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Arad au aprobat indemnizațiile acestor domni din cadrul asociațiilor de dezvoltare intercomunitară fără a pune nici o condiție și fără a le cere nici o explicație.”
Costuri nerealiste la apă
Potrivit ULAL, ADIACJA nu a luat nici o măsură timp de un an și șase luni cu privire la consumatorii casnici colectivi cu branșament pe domeniul public, pentru ca aceștia să nu plătească consumuri estimate nereale, facturate de către Compania Apă Arad, lună de lună.
“Astfel, de exemplu, o asociație de 10 apartamente care în decursul unui an de zile nu a avut consum lunar de apă rece mai mare de 43-46 mc, citit sau estimat, în luna noiembrie 2020, Compania de Apă Arad i-a citit și i-a facturat un consum triplu, de 145 mc. Având în vedere că instituțiile locale abilitate nu au luat măsuri de control la Compania de Apă Arad, și că 1 metru cub de apă rece a ajuns să coste și 34 de lei în Arad, ULAL Arad s-a adresat în continuare ANRSC-ului care în sfârșit a obligat Compania de Apă Arad să respecte legea, să citească lunar înregistrările contoarelor de branșament aflate pe domeniul public și să factureze consumul efectiv de apă rece la asociațiile de proprietari. Problemele legate de livrarea serviciului de apă și de canalizare în municipiul și județul Arad trebuie să fie în atenția ADIACJA și a CJA deoarece lucrările efectuate cu cheltuieli foarte mari din bugetele locale și mai ales din fondurile europene nu au fost implementate corespunzător sau deloc.
Așa că le revine o mare responsabilitate consilierilor locali și județeni, aleși să pună în dezbatere publică și să ceară anchetarea acestor companii de utilități publice și asociații de dezvoltare intercomunitară, să vadă cum au folosit sume imense de bani din bugetul local și din fonduri europene! Vor avea arădenii și consilierii locali parte de multe surprize și foarte mult de muncit, mai ales că o parte din corespondența cu instituțiile statului sunt în posesia noastră”, se mai arată în comunicatul ULAL Arad.
Trimite articolul
XSi aici probabil e aceeasi schema care a fost si in Teleorman unde Dragnea a angajat fictiv personal la Directia copilului. Ar trebui ca DNAul sa verifice pe ce au mers salariile din banii Europenii … poate asa ajung la marele Faraon al orasului si la sifonarea baniilor de tot felul inspre buzunarele lui si ale apropiatilor !!
In sfirsit poate macar acum,dupa numeroase semnale,luari de pozitii,avertistismente,poate spun ca noii alesi
atit cei municipali cit si cei judeteni se vor sesiza si vor lua masurile in consecinta.Acesti furnizori de servicii
profita ca sunt pe o pozitie dominanta si unici si fac abuzuri enorme.Pina cind ?
Bine face ! Si sa nu se lase intimidati de obraznicia si nesimtirea celor de la RAAC !