ARAD. Atunci când plouă, vin și problemele… adică noroiul, băltoacele și nervii! Și se anunță zile ploioase iar cele 150 de familii ce locuiesc în cele cinci blocuri din zona UTA, situate între străzile Cocorilor și Constantin Brâncoveanu reîncep calvarul. De mai bine de 23 de ani nimeni nu a mai executat nicio lucrare de asfaltare la singura cale de acces auto. Au fost doar cârpeli care nu au rezistat prea mult traficului. Ajunși la capătul răbdării oamenii s-au coalizat și cer un răspuns prompt din partea autorităților locale.
Băltoace de 3 metri pătrați
„Am tot sperat să ajungă cineva și la noi, însă noi îmbătrânim și vedem că suntem în continuare uitați. Începem să ne pierdem speranța, suntem deja în 2015 și situația este aceeași după 23 de ani. Au mai acoperit gropile cu balast din când în când, de a ajuns drumul mai înalt cu peste 50 centimetri peste fundația blocurilor”, ne spune D. Ionescu, unul din reprezentanții familiilor coalizate. Și așa a apărut o altă problemă: apa intră în pivnițe. „De fiecare dată când plouă, apa ne intră în pivnițe imediat, nu putem să depozităm nimic deoarece apa trece de glezne, în cel mai fericit caz”, mai susține reprezentantul locatarilor. În jurul blocurilor se formează băltoace și de 3 metri pătrați. „Este oare posibil ca noi plătitorii de taxe din centrul orașului să dispunem de o cale de acces normală fără să trecem prin noroaie și să sărim peste băltoace. Rugăm Primăria Municipiului Arad să ia în considerare problema noastră și să ne ajute cumva deoarece suntem la capătul puterilor!”, încheie Ionescu.
Fără rezolvare pe moment
Reprezentanții municipalității ne-au oferit un răspuns, dar nu și o rezolvare. „Primăria Municipiului Arad a inițiat un studiu de fezabilitate care include și această zonă, iar Consiliul Local l-a aprobat, acum vom demara proiectul tehnic. Aceste lucrări vor fi finanțate din fonduri europene în cadrul Programului de Regenerare Urbană a Zonelor de Blocuri din Municipiul Arad, care are ca obiectiv reabilitarea și reamenajarea spațiilor dintre blocurile municipiului. Nu putem să înaintăm o dată de începere a lucrărilor în această zonă, la acest moment”, a declarat Corina Drăghici, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Municipiului Arad.
Până însă vin banii europeni, singurii care pot aduce civilizația în zona respectivă, soluția românească de criză ar fi să se mai peticească încă o dată calea de acces, singura pentru toate cele cinci blocuri uitate de autorități.
Spații verzi în loc de garaje
În cadrul acestui proiect primele care vor cădea vor fi garajele, iar în locul lor vor apărea spații verzi. Acolo unde spațiul va permite vor fi construite locuri de joacă pentru copii, aleile și trotuarele vor fi reabilitate și desigur vor fi construite locuri de parcare pentru autoturisme.
Citiți principiile noastre de moderare aici!