Ameninţaţi cu…Udrea. Dacă ar fi să le luăm după ce se vorbeşte prin târg şi după ameninţările celor care lucrează cu autorităţile publice, caracatiţa cuplului Udrea-Cocoş se întinde până în judeţul nostru şi acaparează serviciile publice. O firmă de salubrizare, G & E Invest, pare bine înrădăcinată în acest subiect căci, pentru a ajunge la rezultatul dorit, nu ezită, se pare, să ameninţe cu măsuri grave. Primăria Olari, ca şi instituţie, a simţit pe pielea ei ameninţările, iar acum se află într-un proces cu societatea respectivă, după ce locuitorii nu şi-au mai plătit facturile la salubritate.
Problemele au început în luna septembrie a anului trecut, când cei de la G & E Invest nu au mai venit să colecteze gunoiul din Olari deoarece nu şi-au încasat toţi banii de la populaţie. „Au fost unii oameni care au plătit taxa de salubritate pe tot anul 2011, dar din luna septembrie nu li s-a mai ridicat gunoiul pentru că alţi locuitori ai comunei nu au plătit. Cei de la firma de salubrizare nu au ţinut cont de ceilalţi care plătiseră integral taxa”, ne informează Ştefan Muscă, primarul din Olari.
Cum nu au reuşit nici ulterior să îşi recupereze banii de la populaţie, reprezentanţii din Arad ai firmei de salubrizare, care are sediul la Bucureşti, l-au înştiinţat pe primar, potrivit propriilor spuse: „Aveţi grijă că riscaţi blocarea conturilor primăriei dacă nu plătiţi din buget. Sper că nu aţi uitat că firma este a Elenei Udrea şi a lui Dorin Cocoş”. Neavând fondurile necesare, dar, după cum susţine, nici dreptul legal de a plăti taxa de salubritate datorată de locuitorii din Olari, primăria s-a trezit că împotriva ei a fost deschis un proces.
G & E Invest cere administraţiei locale plata a aproximativ 80.000 de lei, restanţele populaţiei. „S-a promovat un proces prin care societatea cu pricina solicită 80.000 de lei, sumă care nu a fost achitată de locuitorii comunei. Realitatea este că părţile contractului sunt firma şi locuitorii, nu primăria. Potrivit reprezentanţilor cu pricina, administraţia locală ar fi trebuit să aibă o sumă alocată din bugetul local cu titlu de achitare a salubrizării, dar acest lucru este imposibil pentru că primăria nu este parte a contractului”, ne-a informat şi avocatul Bichiş, cel care reprezintă Primăria Olari în procesul cu G & E Invest.
Variantă de contract
Avocatul mai indică cum ar fi trebuit să meargă lucrurile: „trebuia încheiat câte un contract cu fiecare gospodărie în parte, iar primăria trebuia să fie doar un liant între cele două părţi, care încasa cu titlu gratuit taxa de salubrizare şi apoi o vira în conturile societăţii cu pricina”, spune Bichiş.
Acesta mai susţine că este foarte greu de crezut că firma în spatele căreia se spune că se află ministrul Turismului, Elena Udrea, va avea câştig de cauză în acest proces.
„Din start, juriştii au greşit instituţia competentă. Aceştia au deschis procesul la Judecătoria Chişineu Criş, dar de aici dosarul a fost declinat către Tribunalul Arad, secţia contencios-administrativ. Nici măcar nu au ştiut unde trebuie deschisă acţiunea”, crede avocatul.
Nu comentează
Cornel Draia, şeful punctului de lucru din Sântana a firmei cu pricina, spune că nu doreşte să comenteze afirmaţiile primarului referitoare la ministrul Elena Udrea. „Nu comentez aceste afirmaţii. Eu nu ştiu cine se află în spatele societăţii, toate documentele care ajung la mine sunt semnate de managerul Ion Gheorghe”, spune Draia.
Udrea neagă
Biroul de presă al ministerului a trimis un răspuns la interpelarea noastră, declarând, în numele Elenei Udrea, că „este o minciună. Nici eu, nici soţul meu nu avem legătură cu firma menţionată de dumneavoastră. Poate că primarul a fost indus în eroare de altcineva şi atunci îl sfătuiesc să se adreseze DNA.
Toţi cei care procedează astfel, care se folosesc de numele meu pentru promovarea propriilor afaceri, au un comportament de lichele”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!