Poate vă întrebați ce s-a întâmplat între timp cu polițistul acuzat că se face vinovat pentru starea tânărului. Vă răspundem noi: nimic! Să ne întoarcem în luna iunie a anului trecut, atunci când Jurnal Arădean a aflat despre vizita de comă de la Postul de Poliție din Sebiș. Raul Alin Suciu se afla într-un bar din oraș. Stătea cu un prieten la masă. În bar a intrat și polițistul pe care Alin îl indică fiind principalul responsabil pentru ceea ce i s-a întâmplat după.
Am leșinat din cauza loviturilor
Povestea victimei suna şi sună şi acum cam aşa: Stăteam la masă cu prietenul meu și pentru că domnul polițist a văzut că scaunul pe care stau eu e dat prea în spate și că oamenii care treceau prin spatele meu se frecau de scaun, m-a luat de gât și așa m-a dus până la post. Nu mi-a zis nimic. La post a început să dea în mine. Nu știu să vă spun cu ce m-a lovit în cap pentru că nu știu. Eu am leșinat. Nu știu exact nici câți polițiști m-au lovit. Știu numai că m-am trezit la spital .
De partea bună a legii
Cauza a ajuns pe masa procurorilor din Gurahonț. Vroiau să-l cerceteze pe polițistul bătăuș pentru purtare abuzivă. Asta până când Jurnal Arădean a scris despre povestea tânărului sebișean. La acel moment, IPJ Arad susținea că victima a alunecat pe jos în postul de Poliție, beat fiind, și s-a lovit de a intrat în comă. În cele din urmă, însă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a preluat cauza și a efectuat cercetări în ceea ce-l privește pe polițișt pentru tentativă de omor.
Expertize de un an
Dacă ne întrebați, însă, ce s-a întâmplat din acel moment şi până acum vă putem spune că… mai nimic! Reprezentanții legii n-ar fi de acord și ne-ar contrazice spunând că în acest dosar se efectuează expertize. În ceea ce privește încadrarea la tentativă de omor, se pare că există tentative de schimbare a încadrării juridice.
Contactat telefonul, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, cel căruia i-a revenit cauza, ne-a declarat ieri că dosarul este în expertiză în acest moment. Se efectuează cercetări pentru mai multe fapte. S-a început urmărirea penală. Se verifică și dacă sunt întrunite toate elementele constitutive pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor.
Am închis telefonul lăsându-l pe procuror să-și termine expertizele și întrebându-ne: pentru a se întruni toate elementele constitutive pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor trebuie ca victima să nu-și mai revină din comă?
În uniforma de polițist
În continuare, polițiștul își desfășoară activitatea în cadrul Postului de Poliție Sebiș. Din informațiile venite dinspre IPJ Arad, am aflat că polițiștul din Sebiș lucrează după programul normal de lucru și nu a fost pus la dispoziția inspectoratului pentru că pe numele lui nu a fost pusă în mișcare acțiunea penală. Și până nu se va întâmpla acest lucru, polițistul își desfășoară activitatea după programul normal.
Ce știm?
Ce știm până acum este că un tânăr a plecat în comă de la postul de poliție Sebiș, știm că a fost transportat cu ambulanța direct la spitalul din Timișoara, știm că a avut multiple leziuni pe creier și scurgere de lichid de pe creier, știm că lunar victima dă pe medicamente câteva sute de lei, iar pentru rețetă trebuie să se deplaseze în fiecare lună la Timișoara, la un medic specialist și mai știm că la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad efectuarea expertizelor durează un an de zile.
Citiți principiile noastre de moderare aici!