Miercuri, în jurul amiezii, în același cartier, pompierii au fost chemați să stingă un incendiu izbucnit la acoperișul unei case. Reprezentanții ISU Arad explică faptul că „materialele din compoziția acoperișului, lemn, polistiren, vată minerală, celuloză expandată au favorizat propagarea continuă, iar din cauza învelitorii de tablă nu au fost observate emisii de fum după primul incendiu” și că „în urma decopertării unor bucăți de tablă la primul incendiu s-au creat curenți ascendenți, tiraj de aer, fapt ce a favorizat producerea incendiului și propagarea acestuia”. În fapt, primul incendiu s-a propagat la celelalte acoperișuri, arzând mocnit. Casele din Cartierul Verde sunt lipite unele de altele și au acoperișul comun, astfel a fost posibilă propagarea focului.
Despre intervenția de joi dimineață, reprezentanții ISU Arad spun că: „În această dimineață, la ora 03:50, Detașamentul de Pompieri Arad a fost alertat pentru a interveni la un incendiu produs la ieșire din municipiul Arad în Cartierul Verde. În momentul sosirii echipajului de intervenție format din cinci pompieri cu o autospecială de stingere au constatat că incendiul se manifesta cu violență la acoperișul unui apartament din cadrul complexului, propagat la acoperișul apartamentului învecinat.
După aproximativ trei ore de intervenție, incendiul a fost stins. În urma incendiului a ars un apartament și a fost degradat acoperișul celui de-al doilea. În urma cercetărilor efectuate la fața locului a fost stabilit că producerea celui de-al doilea incendiu a fost favorizată de un complex de factori de natură constructivă și tehnică. Astfel, construcția de aproximativ 50 de metri lungime, cu mai multe apartamente, are acoperișul comun, fără elemente de separare necombustibile la nivelul șarpantei fapt ce a dus la propagarea arderii mocnite; materialele din compoziția acoperișului, lemn, polistiren, vată minerală, celuloză expandată au favorizat propagarea continuă, iar din cauza învelitorii de tablă nu au fost observate emisii de fum după primul incendiu; în urma decopertării unor bucăți de tablă la primul incendiu s-au creat curenți ascendenți, tiraj de aer, fapt ce a favorizat producerea incendiului și propagarea acestuia”.
Foto: ISU Arad
CITEȘTE ȘI:
Pompierii arădeni, intervenție la un incendiu în Cartierul Verde
Trimite articolul
XUnde erau odată grajdurile, este “Cartierul Verde”?
Ca sa scoata cat mai multi bani antreprenorul si constructorul merg pe principiul ,,ieftin si bun,, si cat mai multi multi pe spatiul dat . Si iata ce se intampla. Au ignifugat ei cladirile, podurile ? Ma indoiesc . Dar au folosit materiale ce se aprind si de la o scanteie si ard rapid, cu valvataie mare si emanare de temperatura inalta.Iar oamenii dau sume foarte mari pentru asa ceva facut pe repede inainte.Si cam asa sunt toate cartierele astea noi cu case tip.
Pentru cei care mai au pareri: indiferent de ce a fost acolo inainte, Cartierul Verde este la ora actuala, camin pentru multi tineri care nu si-au permis mai mult… nu si-au permis sa isi cumpere un apartament sau casa intr-un “complex rezidential” din oras… care apropos calitate, nu sunt departe de casele care se vad in imagine!
In ceea ce priveste incendiul, pompierii si-au facut atat de bine treaba incat au stins de 3 ori, acelasi incendiu, plecat de la aceasi sursa! competenta de rah@t, tipic romaneasca! se cauta scuze dand vina pe acoperis si materiale, insa nimeni nu spune ca pompierii nu au lasat o masina acolo sa vegheze nici dupa ce focul a izbucnit a doua oara, de la aceasi sursa! au trebuit sa astepte pana s-au facut varza 5 case!!! ca sa faca ceea ce trebuia facut din prima clipa!
Si-atunci? despre ce vorbim? cine e de vina? acoperisul? materialele? focul?
NEPASAREA SI INCOMPETENTA NE OMOARA! NU MATERIALELE FOLOSITE!
Materialele folosite la constructie ar putea fi scuza pentru prima casa, dar ce a urmat dupa este strict culpa pompierilor. Puteau sa moara oameni din cauza ca nu si-au facut treaba!