TIMIȘOARA. „Dacă anul trecut noi am gazduit-o la Viena, anul acesta și-au dat întalnire în Orasul Florilor, femei din Israel, Germania, Italia, Spania, Austria, un om de afaceri din China, reprezentanți din România – Ortișoara, Seceani, Timișoara, Vatra-Dornei, Arad, Vălenii de Munte, București, Lugoj s.a. – ne-a informat Sifora Sava din organizația Hora – Viena.
Această structură asociativă, cu sediul în Atlanta – Georgia – SUA, a fost reprezentată de presedinta organizatiei, profesor-academician, Smaranda Livescu și sotul, Lucian Livescu.
Pe șase secțiuni
În răstimp de trei zile, la Casa de Cultură a Studenților, s-au reunit pe șase secțiuni, femei de afaceri, tineri talentați, pictori, scriitori în grai, bibliotecari, scriitori, colecționari, oameni de artă, istorici, artiști fotografi, reprezentanți ai presei și, care, ca într-un Pantheon al Artelor, au participat la vernisaje , lansări de carte, prezentări în Power Point, ample expoziții de carte și jurnale scrise, osârdia tuturor fiind răsplătită cu Diplome și Certificate de Participare.
Au fost dezbătute interesate teme, precum: Bussines, Educație prin exemplu, Probleme și succese ale femeilor de toate vârstele, Probleme și preocupări ale tineretului, Prezentare de Organizații ale Femeilor, Câștigarea respectului în societate și familie ca femeie.
Cu „Cartea vieții mele”
Doamna Smaranda Livescu a spus: „Aradul este reprezentat pentru prima dată de doamna Floare Candea, care are o carte mirifică numită „Cartea vieții mele” (și scrisă acolo, la pădurea din satul Macea , unde și ea este un personaj) drept pentru care, a devenit membră UNIFERO”.
La rîndul ei, Floare Candea, parcă predând ultima lecție de Literatură a mărturisit: „Când mi-am văzut numele, la poziția patru în Caietul-Program editat în Atlanta – SUA, am sărutat pagina , întelegând, prin acest firesc gest, nu numai o mulțumire de sine, ci o dovadă că femeile românce sunt dotate, nu numai cu o frumusețe spirituală ci și cu un sentiment, aparte, de românism”.
Momente de relaxare
Au fost și alte momente demne de desfătare: un spectacol artistic (invitat special – Mara Mihalca de la Liceul Pedagogic Arad), o vizită la o stâna din Seceani, un pelerinaj prin Ortișoara – Casa Doinelor și Căsuța de vis, degustări de produse tradiționale românesti, au fost citite mesaje și scrisori de felicitare de pretutindeni, iar Ansamblul „Cununița” – Sântana și artistul fotograf Virgiliu Jireghie au au fost admirați pentru măiestria artistică.
Citiți principiile noastre de moderare aici!