ARAD. Campania de donare de sânge „Donează sânge, salvează o viață!” inițiată de Patriarhia Română s-a desfășurat cu binecuvântarea ÎPS Timotei, Arhiepiscop al Aradului, joi, 12 februarie a.c., la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea”. Acțiunea a fost posibilă datorită efortului echipei mobile a Centrului de Transfuzie Sanguină din Arad, cu sprijinul Consiliului Judeţean Arad şi al Universității „Aurel Vlaicu”. În cele 4 ore de recoltare, s-au prezentat aproape 80 de voluntari, 58 dintre aceștia putând dona sânge. Donatorii au venit din rândul preoților, profesorilor, studenților, masteranzilor, elevilor seminariști majori și alți credincioși care s-au alăturat campaniei, încă din prima zi.
În perioada următoare, preoții din Arhiepiscopia Aradului vor promova campania de donare de sânge în parohiile unde slujesc, vor întocmi liste cu donatori voluntari și în colaborare cu Centrul de Transfuzii Sanguine Arad vor conveni la o dată la care se va efectua recoltarea, în cadrul parohiei, cu ajutorul echipei mobile. Campania de donare de sânge este o activitate socio-medicală care se înscrie în contextul declarării anului 2015 de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române – Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi şi Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii.
Acțiunea va fi susținută în această perioadă și de alte instituții locale arădene, școli și ONG-uri care vor promova și desfășura campania Patriarhiei Române.
Donarea de sânge trebuie realizată în scop terapeutic, în folosul aproapelui și să aibă la temelie iubirea creștină și jertfa față de aproapele nostru. „Fiecare creștin poartă de grijă și sufletului și trupului însă atenția mai mare o acordă sufletului întrucât «Carnea și sângele nu pot să moștenească Împărăția lui Dumnezeu, nici stricăciunea nu moștenește stricăciunea» (I Cor. 15,50) – a declarat pr. Gabriel Mariș, consilier social al Arhiepiscopiei Aradului, unul dintre donatorii înscriși în campanie pentru prima dată. Mântuitorul ne îndeamnă să ne dăm viața pentru aproapele, ca și un sens adevărat al dragostei. Orice credincios care dorește să facă o faptă bună pentru aproapele său, poate face acest gest care nu necesită efort material, dar aduce un mare folos spiritual donatorului. Este un gest eroic simplu și ușor un semn al dragostei, o dovadă a iubirii aproapelui, un mic ajutor pe care îl putem da celor care au nevoie de sânge, așteptând, în durerea și necazul lor din spital, pentru a trăi, pentru a se întoarce la familiile lor, pentru a lucra mai departe la mântuirea lor și a se apropia mai mult de Dumnezeu.”
Din iubire creștină
Pentru a ține treaz sentimentul solidarității dintre oameni, se dorește promovarea continuă a acestui program și implicarea în mod continuu a cât mai multor donatori. Donarea de sânge trebuie realizată în scop terapeutic, în folosul aproapelui și să aibe la temelie iubirea creștină și jertfa față de aproapele nostru.
Citiți principiile noastre de moderare aici!