Un drum care a îndoliat multe familii. Șoseaua DN7, zona Hanului de la Răscruce, a devenit „o zonă a morții”. Depășiri la limită, neadaptarea vitezei la condițiile de drum, viteză excesivă pe placul „șmecherilor șoselelor” sunt principalele cauze ale accidentelor care par să nu se mai oprească.
Bilanț groaznic al accidentelor
Pe data de 30 iunie, în orașul Pecica, un tânăr de 21 de ani s-a oprit direct într-un TIR. Avea 140 de km/h. A curmat viața unei persoane odată cu a lui și a rănit foarte grav o altă persoană. În data de 18 octombrie, doi bărbați, de 41, respectiv 42 de ani, au decedat iar o persoană a fost rănită grav în urma unui alt teribil accident petrecut aici. La nici o zi distanță, o altă tragedie a curmat viața a doi bărbați, mult mai tineri: de 26 ani, respectiv 36 de ani, iar o femeie de 46 de ani a trecut pe lângă moarte după ce echipajul SMURD a resuscitat-o mai bine de 30 de minute. Pe 27 noiembrie, a murit aici un bărbat de 40 de ani, după ce s-a înfipt cu maşina în pom.
7 persoane au murit, iar alte 5 au fost rănite grav.
Poliția patrulează pe DN7
Această zonă, ne spune Camelia Tuduce, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, continuă să fie pe primul loc în topul accidentelor petrecute în județul Arad. „Echipaje ale poliției patrulează pe acest segment de drum de pe DN7, între Arad și Nădlac, în fiecare zi, atât noaptea, cât și dimineața pentru a-i determina pe șoferi să fie mai prudenți”, ne-a spus Tuduce.
Şi totuşi, pe data de 2 noiembrie, în cadrul unei acțiuni a Poliției Rutiere Arad, trei șoferi au fost depistați de radar cu 188, 166 și 162 km/h.
Autostrada va reduce accidentele
Directorul CNADNR, secția Arad, Ioan Balint, a declarat că „în momentul de față, în zona Hanului de la Răscruce există restricție de viteză, intersecție semnalizată, panou luminos cu mesaje variabile la 2 km de această zonă, iar, în ceea ce privește curba din zonă, depășirea este interzisă. Mai mult ca sigur, când autostrada va fi finalizată, va scădea și numărul de accidente”.
Până în primăvara anului viitor, mai spune Balint, vom dispune în zona Hanului marcaje transversale de tip rezonator, înainte de zonele periculoase, dar și un panou de atenționare pe care vor fi trecute numărul de accidente din acest loc.
Poate numărul celor care şi-au găsit sfârşitul aici îi va determina pe şoferi să reducă viteza, să se abţină de la depăşiri spectaculoase şi aşa vor rămâne în viaţă.
În doi ani, 96 de morți și 181 de răniți
Statisticile IPJ privind primele nouă luni ale anului 2010 ne arată că pe raza județului Arad, în cele 155 de accidente, 53 de persoane au decedat și alte 145 au fost rănite grav. Pentru anul 2011, polițiștii ne spun că au avut loc 151 de accidente, în urma cărora 43 de persoane au decedat și alte 136 au fost rănite grav.
„Autostrada va duce la scăderea numărului de accidente pe acest tronson” Ioan Balint.
81 de amenzi pentru viteza pe DN7
Citiți principiile noastre de moderare aici!