Deschis în 2006 în urma unei investiţii de un milion de euro, după care s-au mai cheltuit şi alţi bani în încercarea de a-l face atractiv pentru arădeni, patinoarul artificial din Subcetate nu pare a avea prea mare succes la public. Asta nu opreşte însă Primăria de a face noi investiţii în ceea ce se doreşte a fi o bază de agrement în care arădenii să-şi petreacă timpul liber. Dacă în urmă cu patru ani, municipalitatea îşi anunţa intenţia de a acoperi patinoarul – proiect care nu s-a concretizat în niciun fel până acum – de data aceasta Primăria iese în faţă cu noi planuri privind „reabilitarea şi modernizarea instalaţiilor, dotărilor şi spaţiilor aferente Patinoarului Municipal Arad”. E vorba de o investiţie amplă, de aproximativ un milion de euro (4.881.184,62 de lei, mai exact) pentru care, la finele anului 2019, CLM a aprobat Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenții.
Clădirea vestiarelor, demolată
Prin noua investiţie se are în vedere reconfigurarea accesului şi a scării pentru crearea fluxurilor de circulaţie corespunzătoare, precum şi pentru asigurarea accesului persoanelor cu dizabilităţi. La sistemul de mantinelă se dorește înlocuirea completă a acestuia cu structura metalică, a panourilor prefabricate de protecţie şi a porţilor de acces pe pista de gheaţă a sportivilor.
„Clădirea Vestiarelor necesită o reconfigurare a compartimentărilor interioare prin realizarea fluxurilor de circulaţie corespunzătoare, precum şi asigurarea accesului şi facilităţilor pentru persoanele cu dizabilităţi. De asemenea, se vor asigura spaţii corespunzătoare şi facilităţi pentru însoţitorii patinatorilor/sportivilor, iar pentru aceasta se propune demolarea clădirii Parter a vestiarelor şi reconfigurarea unei structuri noi, Parter şi Etaj, la cele mai înalte standarde, având structura metalică şi închideri din panouri termoizolante” – se arată în documente.
Utilaj şi echipamente noi pentru gheaţă
În ceea ce priveşte utilajul de întreţinere şi refacere a stratului de gheaţă, acesta „va fi înlocuit cu un utilaj modern, performant, sigur şi eficient în exploatare, cu propulsie electrică, potrivit a fi folosit în spaţii închise. Garajul utilajului de întreţinere şi refacere strat de gheaţă actual se va demola şi se va reface.
Deoarece agregatul de răcire la ora actuală este neconform, este necesară înlocuirea agregatului frigorific cu un echipament de înaltă eficienţă energetică, care foloseşte agent frigorific ca agent de lucru în instalaţia frigorifică de producere a agentului de răcire cu conţinut redus de amestecuri care conţin gaze fluorurate cu efect de seră, şi implicit cu impact redus asupra mediului.
De asemenea se va realiza revizia capitală a elementelor instalaţiei ce se vor păstra în continuare și se va instala un sistem ce va asigura microclimatul necesar unei funcţionări în condiţii de confort şi igienă corespunzător pentru întreg complexul” – promite Primăria.
2 proiecte paralele, 8 luni
Toate lucrările de reabilitare şi modernizare a patinoarului ar urma să se realizeze de-a lungul a opt luni de zile. „Menționez că acest proiect se va corela atât ca și perioadă de execuție, cât și ca ansamblu construit cu propunerea de acoperire a patinoarului” – ţine să precizeze primarul Călin Bibarţ în referatul de aprobare a investiţiei. Estimată iniţial la aproximativ 4 milioane de lei, acoperirea patinoarului ar putea să coste totuşi mai puţin (la licitaţia iniţiată în 2018, lucrările au fost evaluate la 2,6 milioane de lei – peste jumătate de milion de euro).
Aşadar, în viitorul apropiat sunt aşteptate investiţii totalizând cel puţin 1,5 milioane de euro în… schimbarea la faţă a patinoarului. Nu ne vom putea bucura, însă, de aceste investiţii mai repede de sezonul rece 2021-2022. (Dacă ne vom bucura.) „Până în acest moment sunt realizate atât studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiție <Acoperire Patinoar Municipiul Arad>, cât și cel pentru modernizarea si extinderea vestiarelor. Următorul pas este realizarea proiectul tehnic, însă procedura de achiziție va fi lansată cel mai probabil în cel de-al doilea semestru a acestui an” – au transmis reprezentanţii municipalităţii, la solicitarea Jurnal arădean/ Aradon.
Trimite articolul
XA costa patinoarul 1 milion de euro in 2006, acum mai cheltuiti inca 1 milion de euro ( faceati altu cu acesti bani ) de la inceput nu sa tinut cont de fluxurilor de circulaţie corespunzătoare, precum şi accesului şi facilităţile persoanele cu dizabilităţi. Nu sa asigura spaţii corespunzătoare şi facilităţi pentru însoţitorii. patinatorilor/sportivilor, iar pentru aceasta se propune demolarea clădirii. Asa reiterati acum. Cine ar fi fost responsabil pt aceste inadvertente si deficiente? Nimeni!!! Pt banul public, functionarul public, gaura neagra din care toti se hranesc! Demolati si iar construiti pe banii aradenilor! Bani aruncati pe studii, materiale, manopera, comisioane, cu finalitate si eficienta comerciala 0 zero.
-
In chestiuni de genul asta intotdeauna este vorba despre paraindarat.
pe banii astia ar putea fi facuta ,,schimbarea la fata,, a platformelor gospodaresti,, din oras, Macar voliere incuiate de ati face, daca nu recipientr subterane, sa nu mai rastoarne recipientii in incinte tiganii din marului si checeheci ce brazdeaza in grup ori cu mopedul, si bicicleta platformele din tot orasul, lasand in urma o mizerie de nedescris. Cei de la politia locala dorm in papuci si ii lasa sa isi faca de cap , ca salariul il iau oricum, ba poate si ceva in plus.
Ce nevoie ar fi de rampe pentru persoane cu dizabilități la PATINOAR???
-
Acolo exista o sectie 102 de votare pt cei din Subcetate.Sectia de votare 102. Patinoarul Municipal Arad – str. Radu de la Afumaţi F.N, pt asta este menirea acelor rampe, alta explicatie logica nu este!
Mai bine ar extinde patinuarul, acolo in spate unde este parcarea aia unde fac nebunii “drifturi”