ARAD. Nu reuşim nicicum să găsim firme serioase care să colecteze deşeurile arădenilor. După ce Retim a pornit foarte greu în zona 1, după ce GSU a abandonat după câteva luni zonele 2 şi 5, a venit momentul în care şi Activ Salubritate s-a retras din activitatea desfăşurată pe zonele 3 şi 4 ale judeţului. Încă din luna februarie, societatea şi-a încetat activitatea, lăsând în aer master planul de deşeuri al judeţului Arad şi zecile de mii de arădeni care stau în localităţile cuprinse în cele două zone enumerate mai sus. Mai mult decât atât, şi staţia complexă de la Mocrea a fost abandonată, tot Activ Salubritate operând şi acolo până în februarie.
Acum, Consiliul Judeţean Arad pregăteşte un contract „pe repede înainte” pentru ca gunoiul să poată fi colectat, selectat şi transportat. În acest sens, a fost adoptată o hotărâre de consiliu prin care reprezentantul CJA va vota documentația de atribuire a serviciilor de colectare și transport al deșeurilor aferente zonei 3, cât și a serviciilor de operare la Stația Complexă Ineu-Mocrea, în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor din cadrul ADI Deşeuri Arad. Vorbim aici despre un contract care se va negocia direct, fără licitaţie, pentru a „scoate” arădenii din situaţia în care se află acum.
Și deșeurile voluminoase
„Facem referire la încheierea unui contract pentru colectarea separată a deșeurilor menajere și similare acestora, cât și transportul lor, fără a aduce atingere fluxului de deșeuri din echipamente electrice și electronice, baterii și acumulatori. Prin încheierea acestui contract (care va funcționa până la finalizarea tuturor pașilor necesari pentru delegarea către un nou operator printr-o procedură de achiziții publice), colectarea deşeurilor menajere, colectarea deșeurilor din locuințe generate din activități de amenajare și reabilitare/reamenajare interioară și exterioară, colectarea deșeurilor provenite din evenimente speciale, colectarea deșeurilor voluminoase la cererea utilizatorilor, colectarea deșeurilor abandonate de pe domeniul public la solicitarea primăriilor se va face la solicitare, pe bază de contracte de prestări-servicii încheiate direct cu utilizatorii serviciului”, a anunţat Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.
O nouă licitaţie
După cum am specificat deja, acest contract care va fi semnat în procedură de urgenţă va fi valabil doar până când va fi organizată o licitaţie. În urma licitaţiei, firma care va veni cu cea mai bună ofertă va fi declarată câştigătoare şi va prelua, imediat, contractul pentru colectarea, transportul şi selectarea deşeurilor, dar şi pentru operarea staţiei de la Mocrea.
Trimite articolul
XLăbăreala continuă…
De ce nu vorbeste Bilcea sau Cionca de situatie? Este PSD de vina? Pai Cadar se ocupa de cultura la CJA, sau asa este in fisa postului. Sa inteleg ca Bilcea nu are timp, Cionca cu declaratiile si cultura a ajuns la gunoi?
Si….?
Dacă tot ați publicat articolul, de ce nu urmăriți dacă intre timp contractul de delegare a fost sau nu atribuit și în ce condiții.
A fost. Si în cele mai rele condiții pentru locuitori
Spre deosebire de zona 1 operată de Retim, zona 3 a fost atribuita la un preț / locuitor/ lună, egal cu prețul maximal în condițiile în care colectarea se face la comun. Adică în zona rurală există o pubela la câteva străzi. Nici vorbă de colectare selectivă, nici vorbă să plătești atât cât produci.
Toată lumea la grămadă.