ARAD. La mobilitate au participat delegații din Liceul Justus-von-Liebig-Gymnasium, din Neusäß, Germania, de la Liceul XV. Gimnazija, din Zagreb, Croația, respectiv de la Liceul Devonport High School for Girls, Plymouth, UK. În total, 21 de elevi și 8 profesori, iar din partea partenerului din România, s-au implicat direct 28 elevi și 6 profesori.
Activitățile derulate au cuprins vizite de documentare (Castelul Peleș, pentru a vedea prima hidrocentrală din România care deservea palatal regal, Hidrocentrala Porțile de Fier I, Combinatul Agroindustrial CAI Curtici, Parcul Național Lunca Mureșului) experimente legate de apă și nu numai, la experimentariumul din Timișoara (realizate de profesorii Zeno Schlett și Ioan Damian). De asemenea, pe parcursul întregii săptămâni, elevii străini au participat la cursuri de fizică, biologie, chimie, matematică, iar profesorii au participat la mese rotunde pe probleme legate de programa școlară, management instituțional sau orientare în carieră.
În 17 mai, la cea de a XIV-a Conferință de Matematică „Tiberiu Popoviciu”, organizată anual de Colegiul Național „Moise Nicoară”, proiectul Erasmus+ „The Magic of Water” a avut o secțiune specială, la care au participat și elevii și profesorii din Croația, Germania și Anglia.
S-au legat prietenii și s-au consolidat relații bazate pe schimbul de experiență științifică și didactică la cel mai înalt nivel.
Citiți principiile noastre de moderare aici!