Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”, prin Facultatea de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara, Compania Farmaceutică „Novo Nordisk” România, Club Rotary Arad Cetate şi Club Rotary Arad, au organizat recent, în Aula „Cicio Pop” a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, simpozionul internaţional cu tema „Hemofilia congenitală şi dobandită-reuşite terapeutice: NovoSeven”.
La lucrări au participat prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, prof. univ. dr. Margit Şerban, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara, prof. univ. dr. Hortensia Ioniţă, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara, prof. univ. dr. Zoltan Galajda – Universitatea de Medicină şi Farmacie din Debrecen, conf. univ. dr. Gheorghe Furău, Universitatea de Vest „Vasile Goldis” din Arad, studenţi din cadrul Facultăţii de Medicină Farmacie şi Medicină Dentară a UVVG.
Manifestarea a fost prezidată de prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, din cadrul Facultăţii de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, şef secţie hematologie, doctor hematologie şi etică medicală, preşedinte în exerciţiu Rotary Arad Cetate şi prof. univ. dr. Alexandru Pop, Universitatea de Vest „Vasile Goldis” din Arad, preşedinte în exerciţiu Rotary Arad.
Prof. univ. dr. Coralia Cotoraci a declarat că simpozionul a fost dedicat hemofilicilor, pacienţi cu afecţiuni congenitale care caracterizează această boală. „Ne bucurăm că am avut invitaţi de prestigiu de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara şi de la Universitatea din Debrecen”.
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” a subliniat: „Este un simpozion de avangardă, privind disciplina de hematologie, care este boala hemofilia congenitală, de care, în prezent, suferă mulţi pacienţi. Ne-am gândit că, în preocupările ştiinţifice ale Facultăţii de Medicină Generală să organizăm o dezbatere la nivel internaţional, despre problemele acestei afecţiuni. Am invitat în acest sens o serie de personalităţi din centrele universitare, în special din Timişoara şi din Debrecen. S-a pus în discuţie modalităţile de tratament de la nivelul clinicilor de hematologie a acestei boli. Sunt convins că, în urma schimbului de experienţă care l-au avut medicii de specialitate, se va ajunge la anumite concluzii pentru tratarea acestei boli, în spiritul medicinei actuale. Mă bucur că Universitatea noastră a găzduit în premieră naţională acest simpozion”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!