Un nou demers teatral ce poartă semnătura lui Cristian Ban, va fi prezentat publicului arădean pe data de 31 mai 2018, în Sala Studio. Regizorul, de origine arădean, se află la a treia colaborare cu teatrul din orașul său natal, după „Ai mei erau super!” și „Orașul nostru”.
Publicul face spectacolul!
Spectacolul va fi unul cu totul special, publicul fiind implicat direct în proiect – practic, el decide mersul spectacolului. „Din punct de vedere tehnic, aș spune că sintagma sondaj de opinie live se apropie cel mai mult de ceea ce am facut noi cu acest spectacol. Mie nu imi plac spectacolele interactive în sensul în care ești luat pe scenă și pus într-un context neașteptat și ceilalți râd de cât de bine sau nu te descurci. Spectacolul nostru este interactiv în măsura în care publicul răspunde sub anonimat unor întrebari foarte umane care ne privesc pe toți”, spune regizorul.
Sinceritate și…expunere
Din distribuție fac parte actorii Carmen Vlaga Bogdan, Iulia Dinu, Rob Pavicsits și Andrei Elek, aceștia urmând a fi „mai expuși ca niciodată”. „Sinceritatea și expunerea lor sunt motorul acestui spectacol și sper ca publicul, privindu-i pe ei, să fie la fel de sincer”, mărturisește Cristian Ban. Întrebări intime, aproape indiscrete, la care publicul, cu ajutorul unor telecomenzi, va fi nevoit să răspundă. Totul sub anonimat, așadar sinceritatea poate fi maximă. „Ați furat vreodată?”, „Ce avere aveți?”, „Sunteți fericit?” sunt doar câteva dintre întrebările care își vor găsi răspunsul – în procente -, în acest spectacol-provocare ce va avea premiera în ultima zi a lunii mai, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”. „Fiecare din noi are spaime, întrebări, dileme, curiozități diferite și până la urmă spectacolul asta iși propune: să discutăm deschis despre ele și…să ne cunoaștem mai bine!”, încheie regizorul Cristian Ban.
Regizorul Cristian Ban
Născut la Arad în urmă cu aproape 34 de ani, Cristian Ban a urmat studiile la Facultatea de Teatru și Televiziune din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, fiind ulterior beneficiar al Bursei „Leonardo da Vinci”, la Dortmund, Germania. A montat în jur de 20 de spectacole, la teatre din Arad, Cluj-Napoca, Sfântu Gheorghe, Piatra Neamț, Szekszard (Ungaria), Barcelona (Spania), Piatra Neamț, Timișoara, Baia Mare, București și Brașov. La Arad, acesta a mai pus în scenă spectacolele „Ai mei erau super!” și „Orașul nostru”, acesta din urmă fiind nominalizat anul acesta la premiul pentru cel mai bun spectacol, în cadrul Galei Premiilor UNITER.
Citiți principiile noastre de moderare aici!