ARAD. Un ultim omagiu și sute de momente de rememorat despre toate cele trăite atât de frumos alături de actorul arădean Dan Antoci. Amprenta sa va rămâne pentru totdeauna, dar arădenii își vor putea lua rămas bun de la prezența lumească a actorului astăzi, mâine și poimâine.
„Dragul nostru Dan Antoci ne veghează acum din cer. Noi putem să ne luăm rămas bun de la el și să-i aducem un ultim omagiu, aici pe pământ, miercuri, 9 decembrie și joi, 10 decembrie, la biserica din incinta Academiei Teologice (lângă Piața Sârbească) unde se va amenaja un loc de comemorare și reculegere. Slujbele de comemorare vor avea loc miercuri și joi, începând cu ora 19.00, la aceeași biserică. Înmormântarea va avea loc vineri, 11 decembrie, ora 12.00, la cimitirul Pomenirea.
Vă rugăm ca florile și coroanele omagiale să le depuneți doar la cimitir. Dumnezeu să-l ierte și să-i odihnească sufletul bun și drag!”, este anunțulfăcut de familie legat de despărțirea de Dan Antoci.
De la moartea sa, arădenii care l-au cunoscut, oamenii de cultură și nu numai care au ajuns să lucreze cu actorul arădean au postat pe rețelele de socializare cuvintele lor de rămas bun și amintirile deosebite pe care Dan Antoci le-a lăsat în memoria lor, furând lacrimile celor care au parcurs relatările.
Cultura arădeană a devenit și mai săracă din această săptămână. Teatrul arădean plânge și mai tare de acum, când își trăiește toate dramele în surdina la care a fost supus. Iată ce ne-a transmis colectivul Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad: „<Omul sfințește locul.> Sunt vorbe care se potrivesc mai bine ca oricând atunci când vorbim despre Dan Antoci. Actor arădean de marcă, și-a lăsat puternic amprenta artistică prin toate locurile pe unde i-au fost purtați pașii. Absolvent al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică București, la clasa profesorului Constantin Moruzan, în 1967, Dan Antoci a jucat la teatrele din Arad, Baia Mare, Timișoara și capitală. În perioada 1995 – 2007, a fost director al Teatrului de Marionete,
Ca actor, va rămâne în memoria spectatorilor pentru cele peste 100 de roluri în spectacole de teatru – precum cele din <Făt Frumos din lacrimă>, <Hamlet>, <Livada de vișini>, toate în regia lui Victor Ioan Frunză sau <Steaua fără nume>, în regia lui Dan Vasile – și pentru cele câteva zeci de personaje inspirat construite în producții cinematografice. Drum lin, Dan Antoci!”
Citiți principiile noastre de moderare aici!