Nici 15 minute nu a durat prima şedinţă de CLM care putea aduce furtuna. N-a bătut, însă, nici măcar un mic vânticel prin CLM Arad, vineri, la ora 10.00.
Proiectele propuse de executiv au trecut de aleşi şi nu oricum, ci cu unanimitate de voturi. Liderul de grup al USL, Florin Galiş, a fost singurul care a prezentat în CLM una dintre nemulţumirile Opoziţiei.
Este vorba de subiectul prezentat joi de ziarul nostru – Jurnal arădean, şi de siteul www.aradon.ro: cererea pe care Primăria dorea să o adreseze Guvernului pentru transferul imobilului Poliţiei de Frotineră de pe strada Mărăşeşti căntre Şcoala Generală nr. 1 Mihai Eminescu.
Galiş a precizat, din start, că nu se va opune acestui proiect, dar consideră că Primăria Arad trebuia, în prealabil, să discute cu Prefectura pe acest subiect. Totul, în condiţiile în care, aşa cum aţi putut citi deja pe siteul nostru şi în ziar, şi Prefectura vrea acelaşi imobil, dar nu pentru şcoală, ci pentru serviciile de Paşapoarte şi Permise. Consilierul PNL a precizat că, în viziunea sa, comunicarea dintre aceste instituţii a lipsit şi că, deşi nu este o cutumă, Primăria Arad trebuia, în situaţia dată, să ceară un punct de vedere cu privire la acest subiect reprezentantului Guvernului în teritoriu.
Guvernul decide
Ar trebui menţionat faptul că, deşi Primăria a remis după şedinţa CLM un comunicat de presă în care face referire la faptul că proiectul a trecut cu unanimitate de votul aleşilor şi că votul este un prim pas spre îndreptarea situaţiei şcolii, decizia finală aparţine Guvernului. Iar dacă reprezentantul Guvernului în teritoriu vrea clădirea pentru un alt scop, iar relaţiile politice sunt atât de tensionate pe cum le ştim, e greu de crezut că Municipalitatea va putea muta în clădirea Poliţiei de Frontieră şcoala, cu sau fără votul unanim al aleşilor.
În comunicatul primăriei este cuprinsă şi o declaraţie a primarului Gheorghe Falcă, dată după încheierea şedinţei: „Sistemul de învăţământ şi îmbunătăţirea condiţiilor oferite elevilor sunt în permanenţă în atenţia noastră. De aceea, ne bucurăm să introducem în circuitul şcolar un imobil care va oferi copiilor arădeni cele mai bune condiţii’’.
Subiectul este, însă, unul delicat, aşa că lucrurile ar putea înclina balanţa în favoarea dorinţelor Primăriei.
Nicio intervenţie nu a mai fost făcută în şedinţa CLM de vineri. Câteva amendamente la regulamentul de funcţionare al CLM au fost votate şi ele în şedinţă, modificări propuse de Opoziţia din consiliu.
Pace de trei şedinţe
Pacea care durează de trei şedinţe CLM (primele trei) nu este însă garantată. După şedinţă, câţiva dintre aleşii Opoziţiei ne-au precizat că unanimităţile s-au datorat proiectelor propuse, care nu au ridicat probleme. Altele, însă, ar putea să aducă în loc de unanimităţi, animozităţi şi voturi împotrivă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!