Guvernul a aprobat memorandumul cu tema Aprobarea iniţierii negocierii Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Ungare privind proiectul „Alimetarea cu apă potabilă sănătoasă a populaţiei judeţului Bekes din forajele conului aluvionar al Mureşului situate pe teritoriul judeţului Arad” şi amplasarea conductei de apă care traversează frontiera româno-ungară. „Este un pas decisiv şi se oferă o legitimitate guvernamentală proiectului. Paşii următori se vor stabili la nivel judeţean între Arad şi partenerii noştri din Bekes. Prin acest proiect, primul de acest gen din Uniunea Europeană, Aradul şi România demonstrează că relaţiile economico-administrative depăşesc frontierele dintre state”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.
Întâlnire cu ungurii
Exact în ziua în care Guvernul dădea undă verde negocierile privind alimentarea cu apă a judeţului Bekes, Nicolae Ioţcu s-a întâlnit cu Farkas Zoltan, omologul său din Ungaria, la eveniment participând şi Ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Oskar Füzes. Tema principală de discuţie a fost chiar transferul de apă potabilă. S-a mai discutat şi despre proiectele comune din cadrul Programului HURO 1001, proiecte propuse de administraţiile din cele două judeţe. „Noi, administraţia judeţeană, avem obligaţia de a contribui cu proiecte pentru a întregi legăturile. Drumuri transfrontaliere precum Elek-Grăniceri, livrarea apei potabile către judeţul Bekes sau colaborarea pe sănătate cu Spitalul Judeţean Pándy Kálmán sunt exemple concrete ale activităţii administrative desfăşurate de CJA. Vom continua pe aceeaşi linie colaborarea cu partenerii noştri maghiari”, a mai adăugat Ioţcu.
Şi autostrada
Un alt subiect de discuţie l-a reprezentat autostrada Nădlac-Arad. „Finalizarea autostrăzii Nădlac-Arad şi cuplarea ei în circuitul european reprezintă legarea definitivă a României de Uniunea Europeană”, spune Nicolae Ioţcu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!