BUCUREȘTI. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat că sumele încasate din amenzile aplicate pentru nerespectarea ordonanţelor militare ar putea fi utilizate în sistemul de sănătate publică.
Potrivit acestuia, de la începutul stării de urgenţă au fost aplicate în România 290.000 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 570 de milioane de lei.
„Există un subiect în media că s-au dat multe amenzi şi că pot fi mulţi sau puţini bani 570 de milioane sau, mă rog, 285 de milioane dacă se plătesc toate amenzile. Vreau să spun că am discutat cu domnul prim-ministru şi vom găsi o formulă, un act normativ ca toţi aceşti bani să fie folosiţi pentru nevoile persoanelor cu vulnerabilităţi şi pentru sistemul de sănătate publică. Adică, aceşti bani se încasează la autorităţile locale, nu le încasează Ministerul sau Guvernul, ca să ştie cei care ne ascultă, şi autorităţile locale trebuie să le reorienteze spre zona de sănătate publică”, a declarat Vela într-o emisiune.
Guvernul a majorat, prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 34/2020 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă nivelul amenzilor aplicate pe perioada stării de urgenţă atât persoanelor fizice, cât şi celor juridice.
Între 2.000 și 20.000 de lei
Amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanţele militare au crescut de pe 3 aprilie, acestea fiind cuprinse între 2.000 de lei şi 20.000 de lei, faţă de valorile iniţiale, cuprinse între 100 şi 5.000 de lei.
În acelaşi timp, amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanţele militare a crescut de la 1.000 de lei, cât era până la 3 aprilie, la 10.000 de lei, iar maximul amenzii pentru persoane juridice rămâne stabilit la 70.000 de lei.
Actul normativ permit contravenientului să achite, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, o jumătate din cuantumul amenzii aplicate de agentul constatator. SURSA: AGERPRES
Trimite articolul
XSa dati o stire si cati bani s-au incasat efectiv din aceste amenzi.
platim toti salariatii o gramada de bani pe sanatate…si in spital nu iti asigura nimic (am prieten care a fost lasat sa moara desi platea sume bune la sanatate)….acuma au si suplimente, poate dupa covid se plange iarasi statul ca sanatatea e deficitara….
In buzunar la infractorii comunisti din guvern, adica la 99.9% din ei. Nu era clar?
-
Măi Purple…pe vremea comunistilor nu plateai nimic pt sanatate sau scolarizare……..Nu s-au desfiintat spitale sau scoli ….daca nu stiai….Asa ca taci si plateste .
-
Faptul ca nu aparea pe fluturas nu inseamna ca nu se platea ptr sanatate, educatie etc. Se redirectionau banii unde catre ce era nevoie. Cati prosti pe km patrat… (nu mai stiu pe cine copiez dar sper sa nu se supere)
-
-
Fraere cred ca nu stii ce inseamna termenul de comunist, dar tu o arzi aici airea cu termene pe care nu le stapanesti. Sunt perfect convins ca faci parte din generatia #hastagcacat. Pe vremea comunistilor, prostule, oamenii muncitori erau respectati spre deosebire de ce se intampla acum. Comunistii de care vorbesti tu nu sunt comunisti prostule, sunt niste marionete cu doua fete care te prosteste pe tine si pe toata Romania de 30 de ani incoace. Comunistii adevarati nu ti-au vandut petrolul pe gratis la straini, deasemenea nu ti-au taiat padurile sa le trimita la austrieci. Prostovane inainte sa mananci cacat incearca sa si gandesti putin
Filosofia celor care au conceput si redactat textele legale privind amenzile este simpla,si releva o conceptie a statului adversar al cetateanului,si nicidecum partener; ca argumente,s-ar cadea sa se faca o statistica privind numarul sanctiunilor averstismentului(fara aplicarea unei amenzi);pina in prezent nu s-a publicat asa ceva ;in al doilea rind,guvernantii,in cinismul lor,probabil au gandit limite mari ale amenzii(intre 2000 si 20,000 lei),pentru ca spectrul achitarii minimului sa atirne asupra cetateanului,sa-l constringa sa achite 1/2 din amenda aplicata (intre constatatori fiind o competitie care ap[lica amenzi mai consistente,fiind un criteriu de apreciere),si apoi chiar daca va contesta procesul verbal,si eventual va obtine castig in tribunal(ceea ce e sub semnul indoielii,tinind cont de indicatiile primite de instante),va astepta mult si bine pina i se va restitui amenda,desigur neindexata sau fara dobinzi.Cred ca aceasta opinie are fundament real si logic.
cei ce nu au loc de munca si nici un altfel de venit si nici avere pe numele lor nu cred ca o sa plateasca vreun ban………..de aceea nici nu se agita cand sunt opriti si amendati….asa ca……….. circula in voie cand vor si unde vor…
-
Ai perfecta dreptate , insa stii de ce e aceasta situatie ? deoarece legile sunt facute de niste idioti , daca o persoana e amendata si nu are nici un venit sau avere usor se putea coantifica suma in zile de puscarie cu munca obligatorie pana la achitarea respectivei sume , dar cand idiotii ajung sa faca legi , ce asteptari poti sa ai ?
“Ar putea fi” dar nu vor fi… stim noi unde merg banii. In sacii vostri!
Serios? Dar cele 4 milioane de euro de la astia s-au recuperat? Daca vinzi toate bunurile celor 90 de persoane implicate cred ca recuperezi mai mult de jumatate….Sa ne raspunda domnul Vela.
http://www.ziare.com/stiri/dna/dosarul-fraudei-de-la-cnas-90-de-persoane-si-firme-au-fost-trimise-in-judecata-1521298
-
Aia merita pusi la zid si mitraliati , m as oferi voluntar pentru executia unor asemenea gunoaie
Nici nu trebuie plătite înainte de 15 mai după poate se declara nule fiindcă sunt neconstituționalitate întrebați prima data un avocat
Cine ar putea spune care este adevarul in aceasta tara cand e vorba de … bani , adica banii nostriii . De fiecare data cand unii pleaca de la ciolanul guvernarii cei ce vin din urma striga din toti rarunchii hotiii , mincinosii ,si asta se repeta tot la 4 ani . Paradoxal e faptul ca ei ne spun ce ,, stiu ,, unii despre altii si noi ne incapatanam sa-i ,,obligam ,, saracii de ei, sa se duca sa guverneze tara !!! Ei sarmanii fac ce stiu mai bine !!
La pensiile speciale ajung.