ARAD. Banii pe care Primăria Arad îi dă Spitalului Judeţean au fost, de multe ori, subiect de discuţie pentru primarul municipiului, Călin Bibarţ. Deşi şi-a asumat prin protocol că va aloca, în fiecare an, 20 de milioane de lei pentru susţinerea activităţii unităţii medicale, la fiecare alocare de bani Bibarţ a ridicat semne de întrebare referitoare la destinaţia fondurilor. După ultima alocare, de săptămâna trecută, când Primăria Arad a dat două milioane de lei spitalului, Consiliul Judeţean a emis un comunicat de presă în care arată, punctual, destinaţia banilor.
„Avem încheiat un protocol cu Primăria Municipiului Arad, care prevede alocarea unor fonduri către Consiliul Județean, sumele fiind destinate lucrărilor de reparații și modernizare, respectiv pentru dotări la secțiile Spitalului Județean. Am primit o nouă tranșă, în cuantum de două milioane de lei, bani pe care i-am repartizat astăzi către mai multe obiective de investiții. Ne dorim un sistem de sănătate cât mai performant, astfel că aceste investiții sunt mai mult decât necesare. Este foarte important și sprijinul primit de la municipiu, pentru a putea să modernizăm cât mai eficient sistemul sanitar arădean”, susţine Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.
Cele două milioane de lei au fost repartizate către următoarele investiții: lucrări de reparații și modernizare ale instalației electrice Secția Anestezie și Terapie Intensivă I – 1.034.000 lei; sistem de protecție la trăsnet pentru clădirile din strada Episcopiei nr.5 – 116.000 lei; centrală termică pe gaz în condensare – Centru de sănătate mintală – 22.000 lei; întocmire documentații tehnice suport în vederea întocmirii proiectului DTAC pentru obținerea autorizației de construire corp C10- casa pompe hidranți interior- Piața Mihai Viteazu nr.5- 8 – 6.000 lei; rampă orizontală pentru 4 posturi 1 buc – ATI II – 68.000 lei; rampă orizontală pentru 3 posturi 2 buc – ATI II – 102.000 lei; rampă orizontală pentru 2 posturi 2 buc – ATI II – 68.000 lei; rampă orizontală pentru 1 post 2 buc – ATI II – 34.000 lei; documentație pentru Avizare a Lucrărilor de Investiții „Demolare clădire corp C13 și realizare împrejmuire aferentă imobilului Piața Mihai Viteazul nr. 5-8” – 80.000 lei; fierăstrău electric pentru gips – Secția Chirurgie și Ortopedie Pediatrică – 30.000 lei; stație centrală – Compartiment USTACC – 27.000 lei; aparat pentru anestezie – 2 bucăţi – ATI II – 413.000 lei.
Trimite articolul
XDa ce bine e foarte justificativ.
Dar fiți foarte atenți ca mulți chiar au Cabinete private in care lucreaza si viitori bracandieri si asistente care sa vezi cum știu ce risipa de bănuți se fac dacă nu menții personalul pe i ierarhie stricta. Deci e nevoie si de medici externi dar atentie ca trebue revizuit tot ce înseamnă ierarhie muncitorească.