ARAD. Povestea laptelui stricat din şcolile arădene este departe de a se încheia. Au fost date amenzi, dar deocamdată doar distribuitorului, iar ancheta aduce noi întrebări în lungul drum al laptelui de la fabrică către elevii arădeni. În acest moment, Comisariatul de Protecţie a Consumatorului din Timiş aşteaptă rezultatele probelor din cele două loturi de lapte (80 000 de cutii de lapte) retrase de la fabrică şi sechestrate de către Direcţia Sanitar Veterinară Timiş, ne-a informat Ignat Mihaela, şefa de la OPC Timiş. În funcţie de rezultatele analizelor vor fi dispuse măsurile şi sancţiunile pentru firma SC Simultan SRL cu sediul în Orţişoara, judeţul Timiş, cea care este producătorul laptelui distribuit în şcoli.
Popasul laptelui
Dar nu doar la fabrică sunt semne de întrebare. Pentru că primele constatări indică faptul că marea problemă ar putea fi depozitarea, care se face în Arad. Firma de produse lactate îşi depozitează marfa în depozitele Lagermax, din Zona Industrială Nord – Vest. Potrivit directorului Direcţiei Sanitar Veterinară din Arad, Viorel Agud, pentru depozitul respectiv a fost dată o autorizaţie pentru depozit alimentar cu data de 4 septembrie 2012. Sursele noastre ne dezvăluie însă că această autorizaţie nu este suficientă pentru a permite depozitarea laptelui pentru că nu include şi depozitarea alimentelor de origine animală şi, ca atare, condiţiile de depozitare nu sunt conforme. Directorul Agud susţine, însă, că totul este în regulă din punct de vedere al autorizaţiei.
Am încercat să luăm legătura şi cu reprezentanţii firmei Lagermax, dar nimeni nu părea dispus să ne lămurească cu privire la acest aspect.
Din păcate, indiferent unde este problema, ea trebuie rezolvată pentru că e vorba de laptele care ajunge pe băncile elevilor iar cei cu adevărat vinovaţi de cutiile cu lapte stricat trebuie să plătească.
Citiți principiile noastre de moderare aici!