Patru zile în care oraşul a arătat altfel: mai colorat, mai viu, mai luminat. Autorităţile au ţinut să ne arate că suntem parte a unui oraş care a scris istorie. O contribuţie pe care istoricii au consemnat-o, au subliniat-o, i-au dat cuvenita importanţă. Anul acesta istoria fost scoasă din raft şi adusă pe stradă. Era cam greu să ignori că se întâmplă ceva prin oraş. Drapele nou nouţe peste tot (s-au vândut un număr record anul acesta), lumini de sărbătoare, străzi închise şi multă agitaţie mai ales după lasarea serii.
Fie că erai pieton, călător cu tramvaiul sau şofer într-un fel sau altul erai atins de suflul sărbătorii. Am luat-o puţin înaintea ţării pentru că aşa a fost şi în 1918: am fost cu un pas înaintea tuturor. Şi aşa va fi şi pe viitor, spun autorităţile locale. Arădenii au dreptul să sărbătorească mai mult. Şi au sărbătorit: patru zile pline de evenimente la care urbea a fost invitată.
Cei mai mulţi au venit seara la sărbătoarea din centrul oraşului când s-a cântat, s-a jucat şi s-a stat de vorbă la un pahar cu vin cald.
Atracţia incontestabilă au fost paradele care au strâns pe platoul din faţa Palatului Administrativ mii de arădeni. Capul de afiş, de care administraţia locală este foarte mândră, a fost momentul defilării Gărzii Naţionale a României care şi-a prezentat onorul acestui oraş.
Un oraş pe care cei ce îl conduc au decis să-l facă să fie mândru de istoria lui. Au reuşit sau nu, greu de estimat. Dar cu siguranţă, anul acesta, Ziua României a fost sărbătorită la Arad ca în poveştile copilăriei, trei zile înainte şi…de-o mai fi s-o mai povesti şi la anu .
Citiți principiile noastre de moderare aici!