La masteratul internaţional au fost prezenţi profesori, studenţi şi masteranzi de la universităţi din Padova, Siena, Bologna, Granada, Groningen, Poitiers, Salamanca, cele două Universităţi catolice din Louvain, cea de limbă franceză şi cea de limbă germană, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” şi Universitatea de Vest din Timişoara, prin conf. univ. dr. Florentina Muţiu. Invitatul de onoare a fost academicianul Răzvan Theodorescu, cadru didactic asociat al UVVG, care a susţinut în data de 26.07.2011, o conferinţă despre cele două Europe.
Din partea UVVG, coordonatorul programului a fost conf. univ. dr. Marius Grec, decan al Facultăţii de Ştiinţe Umaniste Politice şi Administrative, iar în program au făcut parte trei studenţi masteranzi şi două cadre didactice – lect. univ. dr. Oana Matei şi lect. univ. dr. Cristan Benţe, care au susţinut o prelegere despre istoricul industriei arădene.
Programul masteratului intensiv a început cu trei zile de discuţii intense la Padova şi a continuat la Macea, concentrându-se pe subiectul delocalizării şi relocalizării industriale în contextul actualei situaţii economice internaţionale şi a cuprins şi o parte aplicativă manifestată prin vizite de lucru la Timişoara şi Arad, unde masteranzii au beneficiat de oportunitatea de a-şi construi o imagine reală despre implicaţiile fenomenului delocalizării în cele două judeţe.
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, i-a acordat Prof. univ. dr. Pierpaolo Faggi, din cadrul Universităţii din Padova, în numele Senatului UVVG, Diploma de Excelenţă, pentru organizarea programului masteral intensiv „Dezvoltarea locală şi restructurarea industrială”.
Prof. univ. dr. Pierpaolo Faggi, din cadrul Universităţii din Padova, coordonatorul programului masteral a declarat: „În concluzie putem spune că scopul nostru a fost acela de a reuni şi de a interacţiona cu medii diferite de la universităţi diferite, culturi şi opinii, toate având aceeaşi temă şi acest lucru s-a concretizat. Profesorii împreună cu studenţii au petrecut 12 zile, timp în care discuţiile şi schimbul de informaţii a fost foarte fructuos şi eficient iar toate acestea datorită locaţiei, Castelul de la Macea, unde ne-am petrecu timpul împreună, acest lucru facilitând apropierea între studenţi şi profesori. De asemenea este o mare onoare pentru mine să primesc această diplomă de excelenţă şi îi mulţumesc d-lui rector Aurel Ardelean şi Senatului universităţii pentru această distincţie pe care de altfel trebuie să o împart cu colegii mei care au contribuit la organizarea acestui masterat. Deşi UVVG este o universitate tânără am constatat faptul că se ridică la standardele internaţionale şi că s-a investit mult în partea de cercetare ,dispune de tehnologii de ultimă generaţie,fapt ce demonstrează că Europa are un competitor în plus,deoarece U.V.V.G. este într-adevăr o universitate Europeană.”
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, a declarat ieri, la închiderea programului masteral: „În acest cadru magnific al Grădinii botanice şi Castelului de la Macea, masteranzii din cele 12 universităţii care fac parte din prestigiosul „Grup de la Coimbra” au dezbătut sub coordonarea prof. univ. dr. Pierpaolo Faggi, din cadrul Universităţii din Padova. Studenţii vor primi o diplomă internaţională privind studiul de management social asupra problemelor care au fost puse în discuţii. S-au vizitat mai multe întreprinderi italiene şi române, precum şi Universitatea de Vest Timişoara. Ne bucură faptul că delegaţia Universităţii noastre s-a integrat foarte bine în acest grup de lucru şi sperăm să ne putem înscrie cu principii bune privind dezvoltarea locală industrială, cât şi aspectele legate de relocaţia unor întreprinderi în alt spaţiu decât în ţara lor”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!