În scurta vizită, de aproximativ două ore, la Arad, liderii PNL şi PC i-au avut alături pe Ilie Sârbu, Dan Motreanu şi Maria Grappini, tocmai pentru a demonstra- după cum a spus Crin Antonescu- importanţa pe care USL o acordă Aradului în economia luptei electorale.
Deşi consideră Aradul o „citadelă politică a PDL”, USL Arad având de dus, poate, cea mai grea bătălie din ţară, Crin Antonescu este convins că există şanse mari de victorie, deoarece PDL-iştii „dau bir cu fugiţii din ţară şi din faţa alegătorilor”, fiindcă acest partid „a guvernat prost, corupt şi sfidător”. PDL-iştii, spune liderul PNL, se ascund sub altă culoare şi altă siglă, pentru a nu răspunde în faţa alegătorilor de tăierea salariilor şi pensiilor, creşterea TVA şi politicile catastrofale.
Dezintegrarea PDL
Întrebat de ce, în atari condiţii, USL a acceptat să-i primească pe unii dintre PDL-işti, Crin Antonescu a răspuns: „pentru a scăpa ţara de o guvernare proastă, care a făcut rău românilor şi pentru a dezintegra PDL-ul”.
Pe aceeaşi linie, ziariştii au îndreptat spre Crin Antonescu o adevărată canonadă de întrebări referitoare la vehiculata trecere a liderului PDL Arad, Gheorghe Seculici, la PNL. El a dat asigurări că nu a discutat niciodată cu Seculici „nici direct, nici telefonic, nici telepatic” şi nici cu cineva din conducerea PNL, pe această temă. Cât despre acceptarea sau neacceptarea acestuia, în caz că s-ar pune problema, Crin Antonescu a spus că „ar fi absurd să răspund la întrebări bazate pe diverse ipoteze”.
Filosofie fiscală
Chestionat asupra impozitării suplimentare a salariilor şi pensiilor mari, luată în calcul de premierul Victor Ponta, preşedintele PNL a precizat că, personal, consideră că aceasta „nu este o soluţie” şi contravine filosofiei fiscale liberale. „Taxa de solidaritate excede înţelegerile noastre pe filosofia fiscală a guvernării. Vom discuta în cadrul PNL, iar apoi cu partenerii de guvernare, pentru a vedea care sunt argumentele în favoarea unei asemenea măsuri, iar apoi, împreună, vom lua o decizie”, a spus Antonescu, precizând încă odată că PNL susţine impozitarea regresivă, cu maximum 16% şi minimum 8%.
Pentru calamitaţi
Daniel Constantin, ministru al Agriculturii, a făcut referiri la Hotărârea de Guvern prin care se acordă sprijin financiar producătorilor agricoli ale căror sere sau solarii au fost afectate de calamităţi. La nivel naţional, spune ministrul, situaţia culturilor mari nu este deloc catastrofală, cum se vehiculează în presă, culturile distruse reprezentând doar 1% din total.
Exact !
Contactat telefonic şi întrebat care este, de fapt, adevărul, Gheorghe Seculici a răspuns : „Dl. Crin Antonescu v-a descris exact situaţia”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!