Principalele idei care s-au remarcat sunt: cele două centrale care furnizează energie termică pentru încălzire și apă caldă depind de subvenția primită din bugetul local; Există un ridicat risc de faliment, comercial și chiar tehnic; Investițiile pentru modernizarea întregului sistem, furnizori și rețele se ridică la aproximativ 100 de milioane de euro, în condițiile în care consumatorii continuă să se debranșeze, iar șansele ca la un moment dat să revină sunt practic nule.
În ceea ce privește soluțiile, pe termen scurt se impune profesionalizarea managementului, prin depolitizarea AGA și CA, pentru a evita acele greșeli care în prezent conduc la risipă. Totodată se impune diminuarea structurii de personal la necesarul strict tehnic, adică desființarea posturilor destinate sinecuriștilor politici.
Ion Stan, vicepreședinte USR Arad: „Un administrator grijuliu nu ar accepta să arunce zeci de milioane de lei pe fereastră în fiecare an, iar consumatorii să nu aibă siguranța confortului termic și a apei calde. Ajungem la 21,5 milioane de lei plătiți CET-ului din banii tuturor arădenilor, numai în 2018. Deși problema persistă de mulți ani, primarul orașului nostru nu a dorit soluționarea ei. USR își va asuma o soluție prin care să se adreseze tuturor cetățenilor, în așa fel încât la final, pentru un preț decent, niciun arădean, fie că este bogat sau sărac, să nu mai sufere din lipsa căldurii în calorifere sau a apei calde”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!