Senatorul USR Arad, Adrian Wiener, solicită autorităților înființarea a două puncte de comunicare, pentru a oferi aparținătorilor informații asupra stării de sănătate a bolnavilor de COVID-19, din județul nostru.
„În prezent, există o blocadă informațională în ceea ce-i privește pe pacienții suferinzi de boala provocată de coronavirus. Aparținătorii acestora nu au de unde să se informeze asupra stării lor de sănătate, fapt care generează stres, panică, precum și o presiune nejustificată pe aparatul medical. Propunerea pe care o avansăm autorităților din Arad este de a organiza câte un punct telefonic de informare în cele două spații unde se tratează bolnavii de COVID-19: spitalul Municipal și spitalul TBC din Grădiște. Acum, aparținătorii nu primesc niciun fel de informații în mod oficial, organizat, consecința fiind un val de presiune asupra cadrelor sanitare. Acestea ajung să consume timp și energie pentru informarea rudelor, pe canale neoficiale. Concret, vorbim de un număr de telefon pentru fiecare sediu, comunicat aparținătorilor la internare, unde aceștia să poată afla statutul bolnavului: stabil, evoluție pozitivă sau negativă. Aceste informații trebuie actualizate de mai multe ori pe zi, iar serviciul trebuie să fie disponibil într-un interval orar decent, de exemplu: 8-20. Deschiderea și transparența sunt esențiale pentru gestionarea eficientă a crizei. Pe lângă faptul că asigură o mai bună funcționare a sistemului medical și a societății în ansamblu, ele reprezintă o măsură a respectului pentru cetățeni”, punctează senatorul USR Arad, Adrian Wiener.
Trimite articolul
XO cerere de bun simt minimal. Asa incearca ciuma portocalie sa ascunda dezastrul din spitalele aradene. Dreptul la viata si dreptul la sanatate nu pot fi restranse prin masuri administrative nici macar acum. In toate tarile democratice afectate, pacientii au dreptul de a comunica cu apartinatorii lor. Prin ascunderea adevarului nu faceti altceva decat sa generati si mai multa panica si neincredere.
Mai intai ar trebui infiintat un punct de informare al medicilor cu proceduri clare, cu circuite bine puse la punct pt pacientii covid si non covid, pentru ca e un haos in spital (vezi cazul doamnei infectate in Municipal). O rusine pt directorul medical si medicul epidemiolog ce se intampla in spital! Azi am primit o informare ca mastile FFP3 se reutilizeaza fara nici o indicatie despre cum le dezinfectam si la ce interval le putem refolosi. Medicul epidemiolog te informeaza ca nu se mai fac testari pentru personal chiar daca a fost contact cu un coleg bolnav ,decat in cazul in care devenim simptomatici. Aradul este inovator , testeaza imunizarea populatiei pe seama personalului medical. Sa speram ca vom ramane destui pana la final…. Si in tot acest timp Consiliul Judetean se pozeaza cu ajutoarele societatii civile si incheie contracte supraevaluate pentru cazarea personalului medical. Mai poate cineva sa se ocupe si de apartinatori in aceste conditii?
Ce ar fi sa nu mai cheltuiți bani de la buget și sa lăsați telefoanele la bolnavi ca informează ei opinia publica.Sa nu mai fie dezinformări minciuni și alte marsavenii.Sau nu le place doctorilor sa fie arătată lumii preocuparea lor fata de pacienti?Arătai va d nilor doctori lumii întregi abnegație și hărnicia dvs nu o țineți secreta.
D-le doctor, desigur transparenta este necesara….dar de ce nu militati in primul rand pentru testare masiva a populatiei, mai ales cu incepere de la cei decedati catre cei din anturajul lor ?! Uite, bunaoara la Ineu, din 4 decese de covid, nu s-au facut testari decat la cei in cauza…..dar, 2 cazuri au fost persoane cu tangenta de pacienti : unul cu cei internati la Spitalul Social si celalalt cu pacienti de cabinet de doctor de familie ! Realizati cata indolenta si nepasare,d-le dr.Wiener ?!
Aceeași Mărie , cu altă pălărie !!!!!!!!!!!!!!!!