O delegaţie a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad condusă de prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele UVVG, a participat, recent , la Congresul Anual al Asociaţiei Medicale Române (AMR), care s-a desfăşurat la Biblioteca Academiei Române din Bucureşti.
Prima zi a Congresului a fost dedicată doctoranzilor în medicină, care au prezentat rezultatele temelor de cercetare pe care le elaborează. În a doua zi a Congresului au fost decernate premiile Anuale ale Asociaţiei Medicale Române, festivitate desfăşurată ca în fiecare an în Aula Mare a Academiei Române – simbol al geniului ştiinţific românesc.
În cadrul festivităţii de premiere, desfăşurată în Aula Academia Române, prof. C. Ionescu – Târgovişte, preşedintele Asociaţiei Medicale Române şi preşedintele Congresului, i-a înmânat, în numele AMR, d-lui prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele UVVG, „Diploma de Excelenţă” pentru contribuţia adusă de Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” în domeniul cercetării ştiinţifice prin Centrul de Cercetări ale Ştiinţelor Vieţii. Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad este singura Universitate din ţară care a fost premiată la Congresul Anual al Asociaţiei Medicale Române.
Asociaţia a fost înfiinţată în anul 1857 de către Dr. Nicolae Kreţulescu şi Dr. Carol Davila sub denumirea „Societatea Medicală, Ştiinţifică din România”, care avea scopul „de a ţine corpul medical în curent cu progresul ştiinţei, spre îmbunătăţirea serviciului medical public”.
În anul 1991, „Uniunea Societăţilor de Ştiinţe Medicale”, prin statutul revizuit, obţine personalitatea juridică conform H.G. 265/ iulie 1992 sub noua denumire „Asociaţia Medicală Română”.
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, a subliniat: „A fost un eveniment important având în vedere că este prima diplomă pe care Universitatea noastră şi Institutul de Ştiinţe ale Vieţii o obţine pentru cercetările ştiinţifice pe linie medicală şi de biologie. S-a apreciat dotarea institutului de o comisie din partea Asociaţiei Medicale Române, de primă mână, care s-a perpetuat de-a lungul mai multor generaţii. Apreciem acest gest şi mulţumim Asociaţiei Medicale Române pentru acordarea Diplomei de Excelenţă. Pe baza protocolului pe care l-am încheiat cu Asociaţia Medicală Română, vom continua cercetările în domeniul medical şi cel biologic şi microbiologic”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!