Sărbătorirea Zilei Europei a fost precedată, în ziua de vineri, 09 Mai 2014, de o conferință de presă, organizată de Dl. Ioan Godja la primăria sectorului 10. La conferința de presă au fost invitați mai mulți scriitori cunoscuți din România: Virgil Căpușan, Sandu Cătinean, Mariana Moga, Mihai Nae, Lăcrimioara Florentina Pop, Puiu Răducan, George Smarandache, Cornel Udrea, Jeni Voinea, sculptorul Ioan Astalus și lectorul Dr. Virgiliu Jireghie, artist fotograf, de la Universitatea “Vasile Goldiș” din Arad, împreuna cu echipa de filmare de la Goldiș TV.
La sfârșitul conferinței de presă a avut loc vernisajul expoziției de fotografii “Vasile Goldiș patronul spiritual al Universității din Arad” și expoziția de carte ”Omagiu lui Vasile Goldiș”. Au fost prezente cărțiile: Biologia moleculară a medicamentului autor Aurel Ardelean, Vasile Goldiș și Marea Unire autori Virgiliu Jireghie și Marius Grec. Proiecția filmelor documentare realizare de GoldișTv – Gradină Botanică Macea și Aradul capitala Marii Unirii au încheiat seara de vineri.
Cărțiile editate de Goldiș University Press au fost donate Asociațiilor de prietenie româno-austriacă din Wienna.
A 2-a zi sâmbâtâ la Poarta Maramureșană din parcul sectorului 10 au avut loc manifestările cultural artistice închinate Zilei Europei. De pe scena festivalului, sutelor de spectatori români, magihari, sași, austrieci, sârbi le-au fost adresate în deschidere cuvinte de salut de către Ambasadorul Romaniei la Viena, Silvia Davidoiu, Ioan Godja președintele postului Radio TV Unirea și dr. Lukas Voisky primarul sectorului 10.
Viu aplaudate au fost ansamblurile folclorice din Frata, jud.Cluj, Mesterul Sas, Delibab din Viena, solisti de muzică populară Mara Mihalcă, Alexandru Popescu, Aurel Ghița, Ana Rusu din Transilvania.
Numeroasele standuri cu: artizanat, costume populare, cărți, sculptură, produse gastronomice din județul Cluj au fost apreciate de cei prezenți la această sărbătoare.
Markert Virgilia
Citiți principiile noastre de moderare aici!