Coordonatorii acestui master intensiv – după cum ne informa ieri, la întâlnirea cu presa conf univ. dr. Marius Grec, decanul Facultăţii de Ştiinţe Umaniste, Politice şi Administrative a UVGG – sunt profesori Pierpaolo Fagi de la Universitatea din Padova şi Francisco Abati de la Universitatea din Salamanca.
În proiect sunt implicate universităţi europene din Arad (Universitatea de vest „Vasile Goldiş), Bologna, Granada, Groningen, Leuven, Louvain, Padova, Poitiers , Siena, Szeged şi din Salamanca (universitatea gazdă)
Delegatia aradeana este formata din conf. univ. dr. MARIUS GREC, Decanul Faculatii de Stiinte Umaniste, Politice si Administrative, conf. univ. dr. CRISTIAN BENTE, Directorul Departamentului de Stiinte Socioumane, din cadrul aceleasi facultati si trei studenti-masteranzi de la specializarea: ISTORIE SI CIVILIZATIE EUROPEANA, foarte buni vorbitori de limba engleza, limba in care se desfasoara intregul proiect.
GRUPUL DE LA COIMBRA (http://www.coimbra-group.be/)este format din 40 de universitati, cele mai vechi si de traditie din Europa, universitati care sunt promotoare ale unui invatamant de calitate si care impun in Europa linia pe care trebuie sa se desfasoare acest invatamant. Actul de constituire al Grupului a fost semnat in 1985 la Coimbra, de unde si denumirea acestuia. In cadrul acestui proiect au fost cooptate doua (2) universitati, care nu fac parte din aceasta organizatie universitara, dar unde se desfasoara o activitate didactica si de cercetare de calitate: Universitatea de Vest VASILE GOLDIS din Arad si Universitatea din Szeged.
Între Universităţile care fac parte din Grupul de la Coimbra, in afara celor menţionate mai sus, amintim: University of Oxford, University of Cambridge, Universitat de Barcelona, Trinity College Dublin, Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg, University of Edinburgh, iar din Romania este doar o singura universitate cu drepturi depline: Alexandru Ioan Cuza University of Iasi.
Important, pentru o universitate tânără cum este universitatea noastră, Universitatea de Vest VASILE GOLDIŞ din Arad, este că a devenit un partener al acestor universităţi de prestigiu, după o prima experienţă desfăşurată în anul 2011 în cadrul unui proiect asemănător: DEZVOLTAREA INDUSTRIALA SI DELOCALIZAREA (loc de desfăşurare fiind Padova şi Arad), o analiza efectuata asupra mediului de afaceri italian, din Regiunea Veneto şi implicaţiile delocalizării în Regiunea V Vest Romania, în special Arad şi Timişoara. Dovada acestei bune colaborări este invitaţia pe care Katholieke Universiteit Leuven, a făcut-o deja, prin profesorul Chris Kesteloot, de a participa în anul 2014 la un proiect asemănător, organizat de data aceasta de aceasta prestigioasa universitate din Belgia.
Citiți principiile noastre de moderare aici!