Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, coordonator partener, a subliniat că, „în cadrul şedinţei de lucru, care s-a desfăşurat cu ocazia împlinirii unui an de la lansarea proiectului primei Şcoli Postdoctorale din România, s-au discutat aspecte privind raportul tehnic şi financiar depus de toţi partenerii, demararea activităţilor curriculare pentru postdoctoranzi din seria a II-a, precum şi pregătirea activităţilor care se vor desfăşura în cel de-al II-lea an de şcoală postdoctorală. De la deschiderea şcolii postdoctorale şi până în prezent 35 de studenţi postdoctoranzi din toată ţara au desfăşurat activităţi didactice şi de cercetare specifice la toate filialele şi punctele de lucru”.
Proiectul naţional „Şcoala Postdoctorală pentru Biodiversitate Zootehnică şi Biotehnologii Alimentare pe baza Ecoeconomiei şi Bioeconomiei necesare Ecosanogenezei”, este primul proiect de Şcoală Postdoctorală din România finanţat din fonduri europene nerambursabile cu cinci milioane de euro, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane – POSDRU, la care s-a semnat Contractul de Finanţare nr. E 1305 în data de 26 februarie 2010, de către promotorul de proiect Institutul Naţional de Cercetări Economice al Academiei Române – INCE.
Proiectul a demarat la 1 martie 2010, fiind derulat prin Centrul de Studii şi Cercetări pentru Biodiversitate Agrosilvică din cadrul INCE, în parteneriat cu Universitatea Lucian Blaga – Sibiu şi Universitatea de Vest Vasile Goldiş – Arad, precum şi cu alţi parteneri şi subcontractanţi din ţară şi străinătate. Conferinţa de lansare a proiectului naţional „Şcoala Postdoctorală pentru Biodiversitate Zootehnică şi Biotehnologii Alimentare pe baza Ecoeconomiei şi Bioeconomiei necesare Ecosanogenezei” a avut loc în data de 15.03.2010, la Academia Română, în prezenţa acad. Ionel Haiduc, preşedinte al Academiei Române, managerului de proiect prof. univ. dr. Alexandru T. Bogdan, membru corespondent al Academiei Române, director al CSCBAS din INCE, coordonatorilor parteneri naţionali – prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, prof. univ. dr. Constantin Oprean, rector al Universităţii Lucian Blaga din Sibiu, profesori universitari implicaţi în proiect şi membri ai Academiei Române. În data de 26 martie 2010, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” a organizat, la Arad, Conferinţa de lansare a şcolii postdoctorale de către Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”.
Obiectivul general al Şcolii postdoctorale îl reprezintă formarea de cercetători de înaltă calificare profesională pentru aplicarea ingineriei genetice, bioingineriei, biochimiei şi a bioeconomiei în conservarea şi dezvoltarea biodiversităţii zootehnice, precum şi realizarea de modele biologice compatibile cu xenotransplantul uman şi folosirea genotipizării în precizarea trasabilităţii alimentelor de origine animală, pentru realizarea securităţii şi a siguranţei alimentaţiei la oameni şi la animale, în conexiune cu chimia alimentară şi chimia mediului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!