Organizarea evenimentului a fost posibilă prin colaborarea şi eforturile Universităţii de Medicină din Novi Sad (Serbia), Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara, Universităţii din Oradea (România), Universităţii din Szeged (Ungaria), Academiei Sârbe de Ştiinţă şi Arte, Grupului de lucru în Sănătatea Reproducerii din Szeged – parte a Academiei Maghiare de Ştiinţe, Asociaţiei Medicale Sârbe de Obstetrică şi Ginecologie, Asociaţiei Ginecologilor şi Obstetricienilor din Serbia, Muntenegru şi Republica Srpska, Asociaţiei Euro regionale DKMT (Dunăre-Criş-Mureş-Tisa), Societăţii Pro Familia Ungaria, Asociaţiei Sârbo-Germane a Ginecologilor şi Obstetricienilor. Evenimentul a avut loc în Parlamentul Provinciei Autonome Vojvodina şi la Universitatea din Novi Sad.
Evenimentul ştiinţific a fost onorat de lectori şi chairmani de renume din 17 ţări, care au reprezentat 33 de universităţi din SUA, Anglia, Finlanda, Germania.
Temele abordate în cele 14 sesiuni ştiinţifice au cuprins subiecte actuale şi controversate în sănătatea reproducerii precum: screening-ul prenatal de prim trimestru, oncologia ginecologică, contracepţia, endocrinologia ginecologică, genetica, sarcina gemelară, ultrasonografia în sarcină, uroginecologia, endometrioza, menopauza, ageing-ul, operaţia cezariană, dar şi expunerea rezultatelor cercetărilor de vârf din instituţii ultraspecializate din SUA, Germania, Italia, Ungaria, Serbia, Suedia şi Rusia. Prin varietatea şi diversitatea programului ştiinţific şi prin atragerea unor lectori de certă valoare şi recunoaştere internaţională, s-a realizat o coeziune între practica medicală şi cercetătorii de vârf din sănătatea reproducerii.
Un moment deosebit a fost reprezentat de întâlnirea rectorilor şi a decanilor din toate universităţile invitate. Cu această ocazie, prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul UVVG, a prezentat Universitatea arădeană şi s-au stabilit noi legături şi posibilităţi de proiecte care să fructifice parteneriatele dintre universităţi.
Reprezentanţii UVVG au prezidat cu profesionalism sesiunile ştiinţifice, iar prin lucrările prezentate au surescitat interesul audienţei şi au primit aprecierea organizatorilor.
Rezultatele tinerilor cercetători arădeni au fost premiate în cadrul sesiunii de postere dedicate pentru tineri medici şi cercetători, lucrările colectivului de obstetrică şi ginecologie a UVVG obţinând premiul I (prin Dr. Cristina Onel) şi menţiune (prin Dr. Ana Liana Tataru). La această sesiune, atât medicii, cât şi rezidenţii şi doctoranzii au avut posibilitatea să-şi prezinte cercetarea ştiinţifică efectuată, sub formă de poster. Temele abordate la această sesiune au fost multiple şi diferite şi toate s-au bazat fie pe practica clinică, fie pe studii clinice de cercetare. Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” a expus 2 postere, reprezentative pentru cercetarea depusă în cadrul disciplinelor de Obstetrică – Ginecologie şi Fiziopatologie. Premiul pentru cel mai bun poster a fost câştigat de Asist. Univ. Dr. Cristina Onel împreună cu echipa de pe secţia de Obstetrică-Ginecologie din Arad.
UVVG, prezentă la Simpozionul Internaţional „Diczfalusy pentru sănătatea reproducerii”
UVVG, prezentă la Simpozionul Internaţional „Diczfalusy pentru sănătatea reproducerii”
O delegație a Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, condusă de prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul UVVG, conf. univ. dr. Gheorghe Furău, şef lucrări dr. Cristian Furău, a participat, yilele trecute, la Novi Sad (Serbia), la cea de-a IX-a ediţie a Simpozionului „Diczfalusy pentru sănătatea reproducerii”, eveniment ştiinţific internaţional medical de înaltă ţinută şi prestigiu academic.
Trimite articolul
XCele mai citite știri
ARADON opinii
Noiembrie? Nu se poate! Cu viorele și păpădii înflorite prin parcuri, trandafiri ce-și îndreaptă petalele spre soare cu aer de învingători, crenguțe pline de muguri, soare, călduț pe-afară după o dimineață rece, de parcă suntem în primăvară.
România
Peste 206.000 de alegători s-au prezentat la urne în diaspora, până sâmbătă la ora 21,00, pentru a vota în primul tur al alegerilor prezidenţiale, potrivit datelor furnizate în timp real de Autoritatea Electorală Permanentă.
Mapamond
Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a estimat sâmbătă că statele UE au obligaţia să pună în aplicare mandatele de arestare emise joi de Curtea Penală Internaţională (CPI) pe numele premierului israelian Benjamin Netanyahu, fostului ministru israelian al apărării Yoav Gallant şi şefului aripii militare a mişcării palestiniene Hamas, Mohammed Deif, pentru crime de război şi crime împotriva umanităţii, relatează agenţiile Reuters şi EFE.
Ştiri sportive
Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic, deţinătorul recordului de victorii în turneele de Mare Şlem cu 24 de trofee, în prezent ajuns pe locul 7 ATP la finele unui sezon dezamăgitor, lipsit de titluri în acest an în circuitul ATP, a anunţat sâmbătă că-l va avea ca antrenor pe britanicul Andy Murray, recent retras din circuitul competiţional, scrie AFP.
România
Pentru a câștiga încrederea consumatorilor, producătorii din industria panificației ar trebui să fie mult mai atenți la etichetarea produselor.
Local
O femeie în vârstă de 63 de ani, probabil din Buteni, și-a pierdut viața sâmbătă după-masă, după ce a fost lovită de o camionetă condusă de un tânăr de 26 de ani din Sebiș.
Local
Dintre cele 20 de legături rutiere peste frontiera de stat româno-maghiară, cinci drumuri sunt pe teritoriul judeţului Arad. Toate accesele spre aceste drumuri au fost modernizate.
5
Local
Peste 10 milioane de lei vor fi cheltuiți pentru reabilitarea Centrului de Terapie și Recuperare pentru Copii „Ghiocelul”.
3
Local
Credietele oferite de instituțiile financiare nebancare (IFN) sunt supuse unor noi reguli, conform Legii 243/2024 intrată recent în vigoare.
Citiți principiile noastre de moderare aici!