ARAD. AR-medica, cea mai mare expoziție medicală din vestul țării și una dintre cele mai importante din țară s-a încheiat, după trei zile de activități. Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a fost prezentă și la această ediție, fiind reprezentată de cadrele didactice, medicii specialiști și rezidenți și studenții facultăților de Medicină, Stomatologie și Farmacie.
În cadrul conferințelor au fost prezentate lucrări științifice care abordează teme din activitatea medicală și chirurgicală, din toate domeniile medicale, fiind abordate teme precum laringita fumătorului, problemele cauzate de obezitate, tulburările post-partum, noutățile din alergologie, trombozele, probleme de sănătate ale femeilor însărcinate (anemia, trombofilia și altele), tusea cronică, probleme hepatice, ciroza, tulburări psihice și psihotice, avortul, infecțiile cu toxoplasmă, menopauza, complicațiile post-chirurgicale, terapia durerii la bolnavii cu urgențe dentare și subiecte „fierbinți”, legate de infecția cu Sars-COV-2, burnoutul personalului medical în timpul pandemiei sau malpraxisul medical. În paralel, au fost susținute mai multe lucrări științifice, din medicina dentară, cu susținerea Colegiului Medicilor Stomatologi din Arad.
Decanul Facultății de Medicină al UVVG, conf. univ. dr. Casiana Boru: „În cadrul conferinței, programul științific a cuprins peste 30 lucrări susținute de cadrele didactice din cadrul Facultății de Medicină. După 2 ani în care ne-am văzut mai mult online, a fost o reală plăcere să ne reconectăm și să facem schimburi de experiență și idei față în față. Țin să mulțumesc Doamnei Rector, datorită căreia prezentarea lucrărilor s-a putut realiza. După doi ani de pauză, comunitatea medicală avea mare nevoie de reconectare”.
Rectorul UVVG Arad, prof. univ. dr. habil. Coralia Cotoraci: „AR-Medica este o manifestare deja tradițională a comunității medicale arădene, în organizarea Colegiului Medicilor Arad pentru partea de medicină, a Colegiului Medicilor Stomatologi Arad, pentru partea de stomatologie, și a U.V.V.G. Arad. M-a bucurat enorm participarea în număr atât de mare a tinerilor, studenți și rezidenți, lucrări de foarte mare interes conduse de șefii noștri de disciplină și prezentate de cadrele noastre tinere, combinând experiența unora de o viață cu dinamismul și energia celorlalți; interesul comun este legat de medicină și temele abordate au suscitat discuții interesante pe marginea lor. Sper ca succesul conferinței să îndemne comunitatea medicală la o apetență crescută spre astfel de manifestări. La cât mai multe ediții viitoare”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!