ARAD. Călătoria cardului european de student a început în 2016, ca un proiect finanțat de Uniunea Europeană. De la început, cardul a permis studenților un acces ușor la servicii din Europa, fără a fi nevoie să emită un nou card de student în timpul mobilității lor. De atunci, cardul european de student a fost extins pentru a deveni un element de bază al Inițiativei cardului european de student. Cardul european de student (European Student Card) permite instituțiilor de învățământ superior să verifice statutul unui student la nivel european.
Prin aderarea la sistemul ESC și bazându-se pe cardurile de studenți fizice sau digitale existente, instituțiile de învățământ superior pot centraliza datele specifice ale cardului de student, pot reduce fluxul de documente și astfel pot realiza tranziția ecologică și digitală. Studenții care călătoresc prin Europa, pentru educație, vor avea acces mai ușor la servicii – atât în campus, cât și în afara campusului – oferite de instituția gazdă. Aceasta înseamnă o experiență de mobilitate mai bună, mai conectată și un sentiment de apartenență la comunitatea europeană de învățământ superior.
Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad s-a aliniat acestei inițiative, punând accent într-un mod semnificativ pe digitalizare și sustenabilitate. Astfel, împreună cu partenerii noștri ISIC, am finalizat implementarea elementelor ESC în cardul ISIC (International Student Identity Card). Acest card a fost implementat în UVVG în urmă cu doi ani, proiectul fiind susținut integral din finanțarea UVVG. Astăzi, toți studenții noștri dețin un astfel de card, în format fizic și virtual. Cardul ISIC vine cu o multitudine de facilități și reduceri, atât la obiective culturale și turistice naționale si internatționale cât și la partenerii comerciali. Din acest moment, în aplicația cardul virtual ISIC a fost integrat și cardul ESC, iar din toamnă, odată cu reemiterea cardurilor fizice, acestea vor conține toate elementele de identificare ESC.
Rectorul UVVG, prof. univ. dr. habil. Coralia Cotoraci: „Implementarea acestui sistem de control acces și multiplele facilități pe care le aduce, a însemnat, pentru membri comunității noastre academice, un pas important în procesul de digitalizare. Am venit astfel în întâmpinarea studenților noștri dar și a cadrelor didactice, care beneficiază astfel nu doar de serviciile altei universități, în campus sau alte servicii conexe, cât și acces la obiective culturale de interes”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!