ARAD. A devenit o tradiţie ca Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, prin Centru de Antreprenoriat UVVG, să fie alături de mediul de afaceri local prin desfăşurarea unor acțiuni specifice, organizând conferinţe, workshopuri, webinarii de informare, consultanță/asistență în afaceri, cercetare, dezvoltare și inovare, respectiv formare și perfecționare continuă a adulților în domeniul antreprenorial. În acest registru se încadrează şi webinarul: „Antidot fiscal în 60 de minute”, eveniment ajuns la a doua ediţie, la care invitat special a fost conf. univ. dr. Boby Costi, expert-contabil şi fiscal şi auditor financiar. Tema întâlnirii a fost: „Profesia contabilă în condiții de pandemie”.
Scopul acţiunii a fost de a realiza o sinteză a noilor modificări legislative şi aplicabilitatea lor, ȋncepând cu anul 2022, şi s-a adresat mediului de afaceri, specialiştilor, practicienilor din domeniul economic, financiar, contabil-fiscal, oamenilor de știință, cercetătorilor, economiştilor, juriştilor și antreprenorilor cu reputație naţională şi internațională.
Toate subiectele abordate au făcut referire la modificările legislative: impozitul pe profit; TVA; obligativitatea transmiterii cererilor la organul fiscal prin mijloace electronice de transmitere la distanţă; planul de conturi; declaraţia Intrastat; servicii online de informare şi verificare parteneri; evitarea dublei impuneri internaționale şi sancţiunile aferente; termenul pentru păstrarea documentelor financiar-contabil şi pentru depunerea declaraţiei şi plata impozitului pe profit, a impozitului pe veniturile microîntreprinderilor şi a impozitului specific; manualul de politici contabile; Spaţiul Privat Virtual (SPV).
„Ȋn situaţia economică actuală, marcată de pandemie, modalitatea tradiţională de realizare a unui buget, bazată pe informaţii istorice, nu a mai fost relevantă. Astfel, o nouă metodă a trebuit să fie implementată ȋn contextul modificărilor legislative din punct de vedere economic şi social, aplicarea, adaptarea şi preluarea la zi a noilor modificări legislative, având un rol vital pentru buna desfăşurare a activităţii şi evitarea unor sancţiuni” – spune realizatorul şi moderatorul webinarului, conf. univ. dr. Marius Boiţă, directorul Centrului de Antreprenoriat din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.
Citiți principiile noastre de moderare aici!