ARAD. Festivalul de Muzică Contemporană programează astăzi, de la ora 19, în sala Palatului Cultural, concerte de excepție sub genericul „Cluj – à la carte”. Mâine seară, de la aceeași oră, melomanii sunt invitați la un „Concert de percuție”.
Dimineaţa de duminică, 22 martie, creează deopotrivă spaţiu lucrărilor ştiinţifice, prezentate cu ocazia simpozionului dedicat tendinţelor şi orientărilor stilistice în creaţia contemporană (ora 10.00) dar şi recitalului de la ora 11.30, al pianiştilor Adriana şi Sorin Dogariu, în care se încearcă o radiografiere a fenomenului componistic din zona de vest a ţării. Sunt puse în lumină creaţii ale unor compozitori din Lugoj – Friedrich Karl Wanek, György Kurtág, Timişoara – Horia Şurianu, Remus Georgescu, Gabriel Mălăncioiu şi Arad – Teodor Caciora, Alin Văcean, Gabriel Almaşi.
Aşa cum anunţă şi afişul finalului de festival, programul de duminică, de la ora 19.00 reprezintă o mixtură între cultura afro & indiană şi cea balcanică, protagoniştii serii fiind Prabhu Edouard Trio şi Lucian Nagy. În ambianţa creată de interpreţi, vor putea fi audiate compoziţii proprii, „etichetate” în sfera World Music, însă nu vor lipsi nici momentele de improvizaţie liberă…aşa numita „free”, din aventura sonoră a jazz-ului.
Va invitam la Festivalul de Muzica Contemporana
Prabhu Edouard Trio şi Lucian Nagy – o încheiere în forță a primei ediții a Festivalului.
Trimite articolul
XCele mai citite știri
România
Aproximativ 150 de persoane, majoritatea refugiaţi din Ucraina, au participat duminică la un protest organizat în Bucureşti, prin care s-au marcat 11 ani de agresiune rusă şi trei ani de la declanşarea invaziei la scară largă.
Mapamond
Papa Francisc, spitalizat cu pneumonie şi a cărui stare de sănătate se menţine critică, a spus, într-un mesaj pentru rugăciunea Angelus, că-şi continuă cu încredere spitalizarea şi tratamentele, potrivit AFP.
ARADON Sport local
CS Universitatea Arad va încerca accederea în play-off, între primele opt echipe.
România
Mai mulți parlamentari PSD și ai minorităților naționale propun, printr-o inițiativă legislativă depusă la Parlament, ca evaluarea anuală a performanțelor profesionale ale funcționarilor publici să cuprindă și verificarea, în scris, a cunoștințelor teoretice actualizate privind actele normative care reglementează activitățile acestora.
1
Citiți principiile noastre de moderare aici!