Consultantul nostru pe turism, Ema Boita, reprezentanta Agenţiei Emma Voyage Arad, ne lansează provocarea numită Cappadocia. Situată în inima Turciei, cu un relief format dintr-un platou înalt de peste 1000 m altitudine, care este străpuns de vârfuri vulcanice, Muntele Erciyes, în apropiere de Kayseri, cu 3916 m, fiind cel mai înalt. Aceasta zonă este uscată şi semiaridă şi are un peisaj pe care îl mai poți vedea doar în filmele SF. Stâncile din Cappadocia sau „fairy chimneys” cum mai sunt denumite, s-au format dupa erupția vulcanului Erciyes, prin depunerea de lavă şi cenușă vulcanică. Uimitor este faptul că aceste stânci au fost transformate în locuințe şi orașe.
Primul oraș pe care l-am vizitat în Cappadocia a fost oraşul subteran Saratli. Situat la numai 3 km pe drumul dintre Aksaray şi Nevsehir, acest oraș datează din vremea romanilor. Oraşele subterane erau construite pentru a fi la adăpost față de clima schimbătoare, dar şi pentru a se apăra în vreme de războaie.
Valea Goreme
Explorarea Văii Goreme, reprezintă o nouă filă în ținutul de poveste al Cappadociei. Unul dintre cele mai faimoase situri de aici este Goreme Open Air Museum, un muzeu în aer liber ce seamănă cu un vast complex monastic alcătuit din zeci de mănăstiri sculptate in stâncă decorate cu fresce deosebite. Muzeul e membru UNESCO WORLD Heritage din 1984, fiind un important centru creștin cu biserici rupestre în care trăiau călugării acum 1000 de ani.
Konya – oraşul iubirii şi al toleranţei
Konya este considerat un oraș sfânt, unde parfumul poeziei şi al rugăciunii, se îmbină cu o puternică aromă de trandafiri. Se afla în centrul zonei de sud a Turciei, fiind situat la o altitudine de 1.000 de metri, în care şi astăzi mai arde focul iubirii sacre a înțeleptului Jalal ad-Din Muhammad Rumi, cunoscut în lumea occidentală drept Mevlana Rumi.
Cel mai important loc din Konya, rămâne #Mevlana Tekkesi (Casa Dervişilor), fondată prin 1231, ce dispune de o frumoasă grădină de trandafiri. Unul din avantajele principale ale oraşului este arhitectura sa excepţională.
Valea Porumbeilor
Numele văii a fost dat, după cum s-ar aștepta oricine, datorită porumbeilor ce trăiesc în zonă. Cu ani în urmă, ei erau folosiți de oameni ca purtători de mesaje, așa că multe grote erau vopsite în alb pentru a atrage păsările înăuntru. De asemenea, foloseau excrementele pentru a fertiliza câmpurile. Din acest motiv, porumbeii au ajuns să fie extrem de prețioși. Cuiburile pot fi văzute și azi în pereții din piatră, aproape peste tot în Cappadocia. Un loc de basm!
Experiență unică: excursia cu balonul
Cappadocia este şi un loc romantic, unde poţi admira atât peisaje de vis cât şi baloane de toate culorile care apar în fiecare dimineață pe cer, înainte de răsărit. Excursia opțională cu balonul cu aer cald este o experiență unică ce nu poate fi exprimată în cuvinte, trebuie trăită pentru a putea fi înțeleasă cu adevărat, peisajele selenare admirate din balon sunt cu adevărat captivante şi alcătuiesc un decor desprins din basmele copilariei. Merită toți banii!
Variante
Și dacă tot vorbim despre această destinație fermecătoare, găsiți mai jos tarife și date de plecare cu zbor direct din Arad şi Timișoara!
Plecări din Arad: în 14.06.2019 şi 13.09.2019 – de la 590 euro de persoană
Plecări din Timișoara: în lunile mai, septembrie şi octombrie – de la 395 euro de persoană
Servicii incluse: 7 nopți de cazare la hotel de 4*/5* cu demipensiune, 3 nopţi în Cappadocia şi 4 nopti în regiunea Antalya; transport avion cu bagaj de mâna şi bagaj de cală inclus; transfer aeroport-hotel-aeroport; transport autocar pe durata programului; tururi panoramice în Cappadocia şi Antalya; ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!