La un calcul simplu, filiala arădeană are de plătit 68.000 euro, timp de cinci ani şi jumătate. Petrache nu a spus ce se va întâmpla dacă filialele nu plătesc, lucru foarte posibil, din moment ce singur a recunoscut că nici înainte nu prea se plăteau de către filiale cotizaţiile către conducerea centrală. Apoi, primarii spun clar că e treaba celor care au făcut datoriile să le plătească şi că ei nu vor da niciun leu peste cotizaţia lunară către judeţ.
„De impus, vor putea să le impună, eventual, celor cu funcţii politice, nu nouă, primarilor. Să plătească cei care au făcut datoriile. Eu nu mai sunt dispus să plătesc datoriile altora, cum a fost cazul când organizaţiile din judeţ a trebuit să plătească datoriile făcute de organizaţia municipală. Acum, plătim cotizaţie 100 lei la noul PNL, plus că sunt cheltuielile pe plan local. Pe lângă aceasta, să mai plătim încă o cotizaţie către vechiul PNL? Din punctul meu de vedere, nu prea văd cum se vor colecta aceşti bani”, spune primarul Ineului, Călin Abrudan.
Dacă fiecare membru de partid şi-ar plăti cotizaţia lunară, colectarea sumei de 1.000 euro lunar nu ar fi o problemă, dacă am socoti că vechiul PNL are doar 1.000 de membri, fiecare membru ar cotiza un euro. Realitatea, însă, arată că, mai ales la ţară, la niciun partid politic nu există mai mult de 10% din membri care să-şi plătească lunar cotizaţia, banii ieşind din buzunarele preşedinţilor de organizaţii.
Citiți principiile noastre de moderare aici!