ARAD. Au pus focul și au plecat. Asta s-a întâmplat, pe scurt, joi după masa, de-a lungul drumului județean 79 A, între Chereluș și Chișineu Criș. Mai multe focare au putut fi observate de-a lungul drumului, între localități, și nimeni care să le supravegheze. Incendiile de vegetație uscată sunt puse adesea pe terenuri de către proprietarii acestora pentru curățare, însă în ceea ce privește focarele de pe marginea drumului discuțiile sunt altele deoarece curățarea marginilor șoselelor le revine autorităților sau, după caz, administratorului drumului.
Joi după masa, multiple focare, lăsate nesupravegheate, ardeau pe marginea părții carosabile între Chereluș și Chișineu Criș, fumul și flăcările fiind foarte aproape de drum. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgențe (ISU) Arad au precizat că în acea zi nu au fost solicitați la vreo intervenție în zonă. Totuși, cei de la ISU atrag încă o dată atenția celor care au intenția să recurgă la curățarea terenurilor prin incendiere să nu lase focul nesupravegheat deoarece consecințele pot fi grave.
De la începutul acestei luni, pompierii ISU Arad au fost solicitați să stingă aproape 50 de incendii de vegetație uscată, suprafața cuprinsă de flăcări variind între 50 de metri pătrați și 5 hectare. La incendiile de miriște la care au intervenit cei de la ISU Arad se adaugă și cele la care au fost solicitați pompierii voluntari.
În urmă cu o săptămână, polițiștii au reținut un bărbat din Arad după ce ar fi incendiat mai multe terenuri cu miriște aparținând primăriilor Lipova și Zăbrani și unor persoane private, polițiștii întocmind în acest caz dosar de cercetare penală pentru distrugere prin incendiere. Amenda pentru incendierea terenului este cuprinsă între 1.000 și 2.500 de lei, dacă făptașul este prins în flagrant delict.
Citiți principiile noastre de moderare aici!