Dacă în şedinţa CLM din 1 aprilie a picat la vot, a doua oară a fost cu noroc: proiectul privind realizarea unei Zone de servicii, comerț și industrie în Zona Industrială Nord a fost aprobat de majoritatea consilierilor locali. Proiectul – printre beneficiarii căruia se numără omul de afaceri Petru-Adrian Luca – a generat 15 voturi „pentru” şi 7 „împotrivă”. Mai mult decât suficient.
La fel ca data trecută, consilierii din Opoziţie au votat împotriva proiectului. Şi Gheorghe Săplăcan şi-a menţinut poziţia exprimată în şedinţa anterioară: „Fiind vorba de domnul Luca de la Timişoara, cu care Staţiunea are un conflict, nu particip la vot” – a anunţat din start alesul PSD care e şi director al Staţiunii de Cercetare – Dezvoltare pentru Creşterea Bovinelor Arad.
Plusul de voturi „pentru” a venit, de data aceasta, din partea consilierilor liberali care au lipsit la şedinţa trecută, dar şi din partea viceprimarului Bognar Levente (care anterior se abţinuse de la vot, decizia sa având rol hotărâtor în blocarea proiectului).
Explicaţiile viceprimarului
Poate şi din acest motiv, viceprimarul a ţinut să ia cuvântul în plenul CLM pentru a prezenta câteva explicaţii: „Având în vedere că am avut o analiză a acestui PUZ în Comisia de Urbanism şi, mă rog, în mass media s-a interpretat că s-a blocat un PUZ data trecută… nu este intenţia noastră de a bloca dezvoltarea Aradului. Dar, totodată, până ce nu avem un PUG închegat, solicitarea noastră este ca, la dezvoltările urbanistice viitoare, să existe o corelare între PUZ-uri pentru a găsi trame stradale sau de acces, ca să nu avem acceaşi situaţie ca şi în Zona Industrială Vest, unde de multe ori se creează un blocaj din cauza creşterii foarte mari a traficului. Trebuie să ne gândim la o dezvoltare urbană şi prin asigurarea traficului: să ştim câte locuri de muncă vor fi acolo pentru ca în perioada de schimburi ale timpului de lucru, să avem posibilitatea de a asigura circulaţia aferentă. Aceasta este recomandarea Comisiei de Urbanism” – a încheiat viceprimarul Bognar Levente.
Despre proiect
Aşadar, proiectul „privind aprobarea documentaţiei de urbanism Plan Urbanistic Zonal (PUZ) şi a Regulamentului Local de Urbanism aferent (RLU): „Zonă servicii, comerț și industrie”, Zona Industrială Nord, Municipiul Arad, Județul Arad, teren intravilan, pășune și ape stătătoare” merge înainte.
„Terenul aferent investiției se compune din șase parcele situate în intravilanul municipiului Arad, amplasament tangent la DN 7 Nădlac -Deva, după centură, având o suprafaţă însumată de 450.450,00 metri pătraţi (în cea mai mare parte, pășune în intravilan). (…) Accesibilitatea zonei poate fi asigurată prin conectarea la DN7 prin girația existentă la intersecția cu Strada Câmpul Liniștii, atât pentru autovehicule, cât și prin intermediul mijloacelor de transport în comun” – se arată în documentul aprobat de aleşii locali.
Investitorii îşi propun să împartă întreaga suprafaţă în cinci zone: *zonă cu destinația „producție industrială” – în partea de nord; *zonă cu destinația „comerț, servicii” – în partea de sud, sud-vest, spre DN7; *zonă cu destinația „spațiu verde amenajat”; *zonă cu destinația existentă „ape stătătoare”; *zonă funcțională cu destinația „drumuri/căi de comunicație”.
http://www.aradon.ro/dezvoltatorul-luca-oprit-in-clm/2225526
Citiți principiile noastre de moderare aici!