A fost o adevărată sărbătoare, miercuri seara, în sala „Clio” a Complexului Muzeal Arad. Foarte mulţi colegi de breaslă ori simpli iubitori de frumos au venit la vernisajul expoziţiei personale – „Retrospectiva” – a artistului fotograf Filip Rotaru. Iar acesta i-a „răsplătit” cu un impresionant număr de lucrări (aproape o sută) realizate în ultimii 35 de ani, prin tehnici specifice perioadei, pe diverse teme precum: flori, macro, portrete, animale, insecte, sport, peisaje, ape, nuduri, și altele.
Ca atmosfera să fie într-adevăr sărbătorească, deschiderea a fost „prefaţată” cu un moment muzical susţinut de folk-iştii Cristi Bordaş şi Laura Gaşpar, iar Mircea Boran, preşedintele Foto Club Arad (din care face parte şi autorul) a făcut o scută prezentare a personalităţii lui Filip Rotaru – născut în 1942, de profesie inginer, în prezent pensionar, membru activ al Asociaţiei Foto Club Arad din anul 1973, cu multe pasiuni: drumeții montane, arte marțiale şi, nu în ultimul rând, fotografia – expoziţia de acum fiind a şaptea „personală”.
Criticului de artă Dan Lăzărescu i-a revenit misiunea să vorbească despre… „Retrospectiva”, pe care a apreciat-o ca fiind „o expoziţie de foarte mari proporţii ceea ce arată că portofoliul artistului, realizat de-a lungul vremii, este foarte încărcat”. Filip Rotaru „se dezvăluie ca un îndrăgostit de fotografie”, aceste lucrări sunt „reflectarea propriei sensibilităţi în faţa a ceea ce vede” şi „faptul că va rămâne pe mai departe un îndrăgostit de viaţă o dovedeşte fiecare fotografie”. „Artistul rămâne o natură sensibilă, mereu deschis la tot ceea ce vede şi în factor de echilibru în cadrul clubului”, a concluzionat Lăzărescu.
„Nu am urmărit o anumită temă – a mărturist, în final, Filip Rotaru. Tot ce a plăcut ochilor mei am fotografiat şi astfel s-a născut tot ceea ce vedeţi aici”.
„Eu sunt un amator, nu am făcut nici un ban din fotografie” (Filip Rotaru)
Citiți principiile noastre de moderare aici!