TIMIŞOARA. Dacă v-au displăcut regulile din aeroport referitoare la cei 100 de mililitri de lichide cu care vă era permis să urcaţi în avion, dacă v-a enervat faptul că trebuie să vă scoateţi laptopul din bagajul de mână la controlul de securitate, sfârşitul de an vine cu o veste bună: „Aeroportul Internațional <Traian Vuia> din Timișoara se alătură aeroporturilor în care controlul de securitate devine mult mai rapid și mai simplu odată cu eliminarea restricției referitoare la cantitatea de lichide, aerosoli și geluri care depășesc 100 de mililitri. Pasagerii vor scăpa de stresul de a pune recipientele în pungi de plastic pentru scanare separată de bagajul de mână. Același lucru va fi valabil și pentru electronice, laptopurile și accesoriile acestora urmând să treacă prin scanere fără să mai fie obligatorie scoaterea lor din bagaj” – se arată într-un comunicat de presă al aeroportului din Timişoara.
Dincolo de faptul că este eliminat stresul ambalării recipientelor și a scoaterii acestora pentru scanare separată, cel mai important câștig este reducerea timpului de procesare a pasagerilor la efectuarea controlului de securitate.
Pe bani europeni
Implementarea noului sistem modern de control de securitate a fost posibilă în urma achiziționării celor mai noi echipamente de specialitate prin accesarea unei finanțări nerambursabile obținute prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Operaționalizarea sistemului de scanare a fost realizată prin cooperarea Aeroportului Internațional Timișoara cu Brigada Antitero din cadrul Serviciului Român de Informații și cu Autoritatea Aeronautică Civilă Română.
Recomandare
Noile reguli sunt aplicabile cu certitudine pe Aeroportul Timişoara. Dar pasagerii sunt sfătuiţi să verifice dacă acestea sunt valabile şi pe aeroporturile din ţările de destinaţie. „Regulile valabile Aeroportul Internaţional Timişoara nu se aplică în orice aeroport pe care pasagerii urmează să ajungă. O măsură eficientă care să-i scutească de complicații este verificarea condițiilor de securitate din aeroporturile spre care zboară, cu suportul companiilor aeriene prin care achiziționează biletele de călătorie” – recomandă reprezentanţii aerogării timişorene.
Trimite articolul
Xo, am crezut ca e vorba de aeroportul din arad,o inundatie ceva or infundat canalul creatiile lui ghita cu ocazia sf nicolae ….mosnegii,cioncii,balcii,bulbucii…