ARAD. În cadrul acțiunii polițiștii au oferit acestora veste reflectorizante-fluorescente și pliante conținând sfaturi preventive, totodată făcând recomandări pentru o deplasare pe bicicletă sau trotinetă în siguranță.
Pentru deplasarea în siguranță polițiștii rutieri fac următoarele precizări bicicliștilor: să utilizeze echipamentul de protecție; bicicletele, mopedele şi trotinetele electrice care circulă pe drumurile publice trebuie să fie echipate cu mijloace de iluminare şi dispozitive reflectorizant-fluorescente (este interzisă circulaţia acestora pe timp de noapte fără aceste mijloace şi dispozitive în stare de funcţionare); copilul în vârstă de până la 7 ani poate fi transportat pe bicicletă, de către un adult, numai dacă vehiculul este prevăzut din construcţie cu un suport special sau dacă are montat un dispozitiv omologat; după lăsarea serii sau în condiții de vizibilitate redusă, să poarte îmbrăcăminte cu elemente reflectorizante și să doteze bicicleta cu far și ”ochi de pisică” pentru a reduce riscul de accidente; să se asigure temeinic înainte de a schimba direcția de mers și să efectueze semnalizarea; să nu conducă sub influența băuturilor alcoolice și să nu se agațe de alte vehicule aflate în mers; traversarea drumurilor publice pe trecerile pentru pietoni în timpul deplasării pe bicicletă este interzisă. Se recomandă ca, în circulaţia pe drumurile publice, biciclistul să poarte cască de protecţie omologată. Conducătorilor auto le este recomandat să nu folosească benzile speciale destinate bicicliștilor (este interzisă staționarea sau oprirea pe pistele speciale pentru biciclete), să păstreze distanța laterală regulamentară în depășirea oricărui vehicul pe două roți (se recomandă ca la depăşirea unei biciclete distanţa laterală să fie de minimum 1,5 m), să se asigure temeinic înainte de a opri, de a vira sau de a schimba banda de rulare, să păstreze banda de circulație în viraje și să fie foarte atenți înainte de a deschide portiera autovehiculului. Conducătorul auto este obligat să acorde prioritate de trecere când efectuează un viraj spre stânga sau spre dreapta şi se intersectează cu un biciclist care circulă pe o pistă pentru biciclete, semnalizată ca atare.
Trimite articolul
Xîntâi amenzi apoi sa pierdem.timpul cu asta. orașul e o infracțiune continua în circulația cotidiana : tara arde și baba da tricouri reflectorizante .
-
Mai bine sa dea unul peste tine ca nu te-a vazut, decat sa il porti ca sa fii vazut de la distanta!
politistii sa mai citeasca legea circulatiei deoarece pe trecerile pentru biciclete semnalizate cu rosu si semafor de langa trecerile de pietoni se poate circula pe biciclete. politistii sa marcheze pe centru ori pe trotuar ori pe sosea pista de biciclete ca altfel de la gara pana la teatru trebuie sa mergi cu masina dupa un bicilist. altfel sa lase in pace biciclistii care circula pe trotuar. mai ales ca sunt strazi cu sens unic si nu e normal sa circuli pe langa bicicleta 2 km sau daca ai treaba pe centru pe partea cu sens contrar mergi 5 km pe langa bicicleta.
-
Era inchis la scoala, sosocare? Ocupase sosoaca si locul tau?
-
Etichetarea altor persoane, este o distorsiune cognitivă cu efecte evidente în plan psihosocial.
Tipul acesta de distorsiune este o formă extremă a gândirii de tip „totul sau nimic” ori „alb sau negru” . Etichetarea este o distorsiune cognitivă, care implică să faci repede o judecată despre tine sau altcineva, mai degrabă decât să vezi comportamentul făcut de tine sau acea persoană, ca pe ceva care nu te/o definește ca persoană, în general.Etichetarea este destul de irațională pentru că nu definește pe deplin, ceea ce sunteți și ceea ce faceți. Ființele umane există, dar „nebunii”, „ratații” și „proștii” nu. Aceste etichete reprezintă doar abstracții inutile care duc la furie, anxietate, frustrare și stima de sine scăzută.
-