Vin veşti bune în ceea ce priveşte constuirea a două spitale noi în curtea Spitalului Judeţean Arad. Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, anunţă că, în prezent, se află în faza de evaluare financiară contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate al noului Complex Matern-Pediatrie. Complexul, cu valoarea estimată de 40 de milioane de euro, este finanțat de Compania Națională de Investiții și cofinanțat de Consiliul Județean Arad. Construirea sa este necesară pentru că va reuni, sub același acoperiș și conectate la clădirea Spitalului Județean, în condiții moderne, actualele secții de Pediatrie, Chirurgie-Infantilă, Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie. Astăzi, secțiile acestea funcționează în mai multe corpuri de clădire pe raza municipiului Arad. Maternul, de exemplu, folosește trei imobile, dintre care două au fost construite cu aproximativ 150 de ani în urmă și sunt și revendicate de urmașii foștilor proprietari, care au solicitat inclusiv terenul dintre clădiri. „Este cel mai ambițios plan al administrației arădene, în domeniul sănătății publice. Aducem în aceeași incintă, la Spitalul Județean, secții vitale, care astfel vor fi mult mai accesibile pentru arădeni. Construim spitale noi de la zero, spitale în care se va pune accentul și pe confortul pacienților, și pe condițiile medicale, şi pe dotarea cu aparatură”, a declarat Cionca.
Şi Infecţioasele
În ceea ce priveşte noutatea referitoare la viitoarea secţie de Infecţioase, aceasta se referă la proiectarea noii clădiri. În data de 22 iunie este termenul pentru depunerea proiectului tehnic și al asistenței tehnice, la Consiliul Județean Arad. Spitalul se va construi în cadrul unui proiect transfrontalier câștigat de Consiliul Județean Arad, din fonduri europene. Valoarea lucrării și a dotărilor se ridică la peste 4,5 milioane euro, dintre care 1,8 milioane de euro vor fi fonduri europene nerambursabile, iar restul cofinanţarea CJA. Investiția este necesară pentru că, în prezent, bolile infecțioase sunt tratate la Spitalul TBC din Grăditeş, după ce o lungă perioadă de timp au fost gestionate într-o clădire degradată, revendicată, aflată pe strada Ștefan Cicio Pop. „Construim un nou spital de boli infecțioase pentru ca Aradul să fie pregătit, din acest punct de vedere, să răspundă unei viitoare epidemii. Clădirea și dotările sunt importante, dar eu îmi doresc să avem aici și cadre medicale suficiente și pregătite pentru intervenția rapidă”, a spus Iustin Cionca.
Trimite articolul
XNu va mai laudati, ci ridicat-le mai repede si puneti-le odata in functiune ! Despre sectiile Oncologie, ORL, Psihiatrie nu spuneti nimic ? Raman tot in mizeria in care se zbat si ele ?!?
-
E vorba de evaluarea pentru studii de fezabilitate, nici macar pentru proiectare. Suntem la 5-10 ani distanță din momentul actual până la realizarea construcției. Sper că s&au deșteptat totuși arădenii și să scăpăm de leprele astea la alegeri.
Nici o investiție mult trâmbițată de trompetele liberale nu le vor spala păcatele și morții din ultima perioada din Arad,căci au adus sistemul sanitar la sapa de lemn cu bună stiinta,Au morții pe conștiința, desigur dacă o oseda.
Atentie ! Vin 33 miliarde de euro de la UE pentru Romania. Mare parte din banii astia vor fi pentru sanatate. Aradul trebuie sa aiba acces la o parte din ei, pentru spitale noi. Faceti tema de casa din timp, domnilor din administratie.