ARAD. Cu ocazia manifestărilor găzduite de Palatul Cultural dedicate împlinirii a 50 de ani de la inaugurarea Școlii nr. 4, școală de referință a învățământului arădean, devenită în ultimii ani Colegiul Național ,,Vasile Goldiș”, colegiului i-au fost aduse două vești bune.
Ministrul Remus Pricopie a acordat colegiului, prin Ordin de Ministru, Placheta și Diploma ,,Dimitrie Gusti” pentru activitatea educativă desfășurată și performanțele profesionale înregistrate în cei 50 de ani de existență.
Mesajul Primarului Aradului, Gheorghe Falcă, a adus vestea cuprinderii într-un vast program de reabilitare atât a clădirii de pe strada Șt. Augustin Doinaș, cât și a celei de pe Calea Victoriei.
Au fost prezenți peste 450 de actuali și foști profesori, părinți, actuali și foști elevi, reprezentanți ai autorităților locale. Inedit a fost momentul în care pe scenă a urcat însuși Vasile Goldiș, patronul școlii, însoțit de Regele Ferdinand, Regina Maria și I.I.C.Brătianu. Elevii clasei a IV-a C, pregătiți de învățătorul Viorel Dolha, au evoluat, purtând costumația de epocă, interpretând replici ale acestor părinți ai patriei.
Directorul Eugen Bocăniciu a acordat diplome omagiale foștilor profesori. Emoționante au fost evocările anilor de școală ale foștilor elevi care sunt acum persoane publice: prof. univ. dr. Dorin Herlo, Episcopului Oradiei Sofronie Drincec, Marius Gondor. Școala a fost felicitată și de Nicolae Pellegrini, reprezentantul I.Ş.J. și de Î.P.S. Timotei Seviciu.
Delegația din Serbia le-a avut în frunte pe șefa departamentului de învățământ al Consiliului Național al Minorității Naționale Române din Serbia și pe Brândușa Juică din partea Societății de Limba Română din Voivodina. Danița Văduveskovici este învățătoarea din Valea Timocului, care în chiar aceste zile de noiembrie 2013 și-a văzut împlinit visul de preda în zonă limba română elevilor săi, vis pe care și-l exprimase întâia dată în Arad, în 2006, la congresul învățătorilor, în aceeași sală a Palatului Cultural.
Expoziția fotografică, numărul aniversar al revistei școlii și evoluția de excepție a corului școlii se datorează profesorilor Diana Duca, Livia Nadiș, Rareș Mihăilescu, Cristian Miclean, Angela Plăcintar, Adrian Hanțiu și Cristina Lazăr.
Citiți principiile noastre de moderare aici!