La nivelul județului nostru s-au înscris 636 de cadre didactice, cele mai multe dosare fiind depuse la Limba și literatura română (învățământ preșcolar) – 141, Limba și literatura română (învățământ primar) – 92 și Limba și literatura română – 61.
Inspecțiile și rezultatul
Între 30 mai și 30 iunie au avut loc probele practice și inspecțiile speciale la clasă, în urma cărora candidații au fost notați. Cei ce nu au reușit să obțină cel puțin nota cinci la inspecție, nu au putut participa la proba scrisă ce a avut loc pe 12 iulie.
Marți dimineața, pe 18 iulie, Ministerul Educației Naționale a publicat notele obținute la proba scrisă, urmând ca eventualele contestații să fie depuse până miercuri la ora 15. Din 20 și până pe 24 iulie vor fi soluționate contestațiile, ziua de marți, 25 iulie, fiind rezervată afișării rezultatelor finale.
Cele mai mari note
În Arad, cele mai mari note la proba scrisă, înainte de contestații, au fost 10 – un candidat pentru disciplina de concurs Psihopedagogie specială, unul la Istorie şi unul la Religie, 9,75 – un candidat la disciplina de concurs Biologie, 9,70 – un candidat la disciplina de concurs Limba română.
Polul opus
Cele mai mici note au fost 1 – un candidat pentru disciplina de concurs Educație Fizică și Sport, 1,4 – un candidat pentru Limba română și 1,7 – un candidat pentru disciplina Educație Fizică și Sport. Cele mai multe note situate între 1 și 1,99 au fost înregistrate la disciplina de concurs Educație Fizică și Sport. Cea mai mică medie făcută între nota la proba scrisă și nota la inspecția la clasă o are un candidat la disciplina de concurs Religie Ortodoxă – 6,07.
Predau cu media 5
Pentru a deveni titularii unui post în învățământ, candidații trebuie să obțină cel puțin media șapte între nota la examenul scris și nota la inspecție sau probă specială. Pentru a avea dreptul să predea, însă, aceștia au nevoie doar de media cinci.
Citiți principiile noastre de moderare aici!