ARAD. Două dintre cele mai importante proiecte ale municipalității arădene au intrat în linie dreaptă. Este vorba despre proiectul ce prevede construirea centrului multifuncţional din zona Tarafului și cel de reconversie funcțională și revitalizare a terenului din zona Micălaca 300, care în urma unei investiții de peste 10 milioane de lei va fi transformat în zonă de agrement și petrecere a timpului liber. În acest context, viceprimarul Lazăr Faur, însoțit de echipele de implementare a celor două proiecte, a efectuat o vizită în teren pentru a constata stadiul lucrărilor.
Parcul, în grafic
Primul obiectiv vizitat a fost cel de pe malul Mureșului, din zona Micălaca 300, unde sunt în desfășurare lucrările de amenajare a unui nou parc în suprafață totală de aproape cinci hectare. Proiectul în valoare de peste 10 milioane de lei este realizat din fonduri europene nerambursabile accesate prin Programul Operaţional Regional, Axa 4 și prevede amenajarea de locuri de joacă pentru copii, locuri de socializare pentru vârstnici, terenuri de sport, locuri pentru picnic, alei pietonale, piste de biciclete și parcări înierbate. Totodată, se vor planta arbori şi arbuşti ornamentali, gard viu și gazon pentru care se va asigura un sistem de irigaţii.
„Proiectul a început de curând și are termen de finalizare 12 luni. Primele lucrări au constat în decopertarea terenului, în extragerea unor arbori care nu sunt viabili, deși noi ne dorim să rămână cât mai mulți dintre pomii existenți pe amplasament. Arborii sănătoși vor fi păstrați și vor crea un ambient plăcut. Au fost puse deja și rețelele de infrastructură. Până acum lucrările sunt în grafic”, a declarat viceprimarul Lazăr Faur.
Termen pentru centrul de pe Tarafului
Următoarea oprire a fost în zona Tarafului, unde se construiește un centru multifuncțional destinat copiilor și adulților cu nevoi. Clădirea va dispune la parter de o sală de mese şi grupuri sanitare, zona triaj, birouri pentru personal, cabinet medical, iar etajul va fi compartimentat în săli de consiliere, spaţiul de joacă pentru copii (cu dotările aferente), spaţiul pentru lectură şi teme, zonă de birouri pentru personal. Clădirea va fi accesibilizată pentru persoane cu dizabilităţi motrice sau de alt tip.
În viitorul centru multifunțional de pe Tarafului, copiii vor beneficia de servicii care să contribuie la prevenirea abandonului şcolar şi la eliminarea riscului de excluziune asociată, precum consiliere socială, psihologică sau psihopedagogică, mese calde, activităţi sportiv–recreative, terapie prin artă, educaţie interculturală, asistenţă medicală primară. Adulţii vor fi ajutaţi să îşi găsească locuri de muncă, să urmeze cursuri de calificare, dar vor putea primi şi consiliere psihologică, juridică sau asistenţă medicală.
Investiția în valoare de circa 4 milioane lei este realizată parțial din fonduri europene.
Având deja stâlpii de rezistență ridicați, pardoseala turnată, constructorul execută în prezent lucrări de zidărie, cofraje, armări de grinzi și planșee. Menținându-se acest ritm, se estimează că la finele lunii octombrie toate structurile la roșu vor fi ridicate și se va putea lucra în paralel cu mai multe echipe pentru finisaje și pentru structura metalică de la etaj, care este una specială.
Trimite articolul
XDoi cu sapa , șase cu mapa… La trepte si pantele pentru carucioare se lucreaza in trei timpi : incet, incetisor si de loc si unde s-a facut ceva nu sunt facute treceri line de la trotuar la locul de traversare ca sa poata un parinte sa treaca lin caruciorul copilului . Asta in tot orasul pe unde au lucrat cei cu borduriada.
-
N-am înțeles niciodată semnificația acestor intradevar vizite turistice.Dacă nu iei cu tine 2 inși de la inspectoratul de stat în construcții sau alți experți, cu proiectul în mana ,degeaba mergi.Sa mai ia și probe de laborator sa se constate calitatea materialelor folosite.În modul de mai sus e ca o încurajare la lucrări proaste.
-
De la cine astepti asta? Lazar Faur? Parca e un paun, total nepregatit, incompetent si fara nici un rost. Ei sunt acolo sa vada daca le mai iese cate ceva. In rest … vezi ce a realizat palpabil in viata asta?
-
Atat au invatat de la Bolojan: sa se pozeze pe teren. Dosr ca ala face si treaba, nu vine si se uita ca prostu. Acum, sincer, ce a insteles bosorogu asta din santier? Are facultatea de constructii terminata? El nu se pricepe la nimic practic, numai aberatii ca filozofii.
-
Bosketari lor faceți numai pentru țigani în orașul asta!!! Noi cetățenii plătitori de taxe care nu stam la cerșit de ajutoare sociale de ce nu avem drepturi?!?
La 2 milioane de euro pentru viitorul parc se puteau toaleta arborii cu drujba, nu ciuntiți cu buldozerul și cu excavatorul… sau de la distanță e slabă vederea cowboiului de Petriș? Putea să se mai apropie de arboret dar sigur își murdărea pantofii Baldinini și blugii de Obor!
Zona bou roșu zonele acestea în care sunt mai deși se fac trotuare drumuri într-adevăr se vede o altfel de de îngrijire aceste locații dar sensul acela giratoriu din bou roșu și denumirea acestui cartier dar nu să crezi vaci și porci fabrica asta Teba ce-a mai rămas de pe acolo ați văzut s-a ridicat lângă Profi în bloc s-a mai ridicat peste Duță iară ceva blocuri despre ce vorbim ce sărăcia mă și acolo haideți și noi care lucrăm pentru 1300 RON 1600 RON aveți impresia că noi o să ajungem nu știu ce boschetari și ce de naștere rapandule noi oricum suntem boschetari și țigan puteți face câte clase vrei le faceți degeaba n-avem cu ce să ne plătim cheltuielile
Parca-i Ceausescu si aluia ii placea sa viziteze santiere si uite unde a ajuns.
Uitati-va in a treia poza cum se uita: ca b.. la poarta noua:)))
Vice primarul asta pare cel putin retardat. Nici ultimul om sa fie….
Ba da’ cate palarii are omu’ la el… de blugi nici nu mai zic, clar is de la falca😂😂😂