A depus contestație la o notă de 9,90 și a reușit să își împlinească țelul: o medie perfectă la examenul de bacalaureat. Victoria-Damaris Parasaca este absolventă la Colegiul Național „Moise Nicoară” Arad, fiind șefă de promoție, și este cea de a doua absolventă din Arad care a obținut un punctaj de 10 „pe linie”.
„Un ideal ce părea greu de atins”
„Media 10 la bacalaureat a venit ca o încununare e muncii susținute pe care am depus-o de-a lungul liceului. Pot spune că acum un an mă uitam cu admirație la cei care obțineau nota 10 pe atunci și mi se părea un ideal greu de atins. Totuși, pe măsură ce s-a apropiat data susținerii examenului, am realizat că, cu puțin noroc și inspirație, aș putea și eu să iau 10. Cu obiectivul acesta în minte am pornit la drum și mă bucur că am reușit să îl ating.
Eu am mers la bac cu intenția de a lua 10. Când au venit rezultatele inițiale, am stat puțin pe gânduri înainte de a depune contestație, dar am realizat că nu am nimic de pierdut. Am avut încredere în mine, în lucrarea mea și în munca depusă și, din fericire, s-a dovedit că am luat decizia corecta”, ne-a mărturisit Victoria-Damaris Parasca.
Despre subiectele din acest an, tânără arădeancă ne-a spus că „nu m-au surprins cu nimic, atât structura lor, cât și nivelul de dificultate a fost unul așteptat. Pot spune că eram pregătită să am de a face cu subiecte de o dificultate mai ridicată de atât. Într-un fel, pregătirea mea a început odată cu zilele de liceu, pentru că încă din clasa a noua am învățat constant. Cred că acest lucru a contat foarte mult, pregătirea pentru bacalaureat a fost pentru mine mai mult o recapitulare a cunoștințelor acumulate de-a lungul timpului decât altceva”.
„Am dat de profesori care au crezut în mine”
Mai mult, anii de liceu „au fost plini de bucurie”, după cum ne-a mărturisit Damaris. „Chiar dacă școala online a diminuat puțin farmecul experienței, sunt recunoscătoare pentru momentele petrecute pe băncile școlii. Sunt norocoasă că am dat de profesori care au crezut în mine, mi-au văzut potențialul și m-au împins în direcția valorificării lui, profesori care nu au ezitat niciodată să îmi răspundă la întrebări sau să explice din nou dacă era cazul. Vreau să le mulțumesc pentru implicarea și pasiunea de care au dat dovadă, pentru că nu aș fi fost cea de azi fără întâlnirile cu dumnealor. Cât despre colegi, a fost foarte important că m-au făcut mereu să mă simt apreciată pentru realizările mele. Am legat prietenii despre care îmi place să cred că vor ține o viață întreagă. Înseamnă foarte mult pentru mine și sunt onorată că am făcut parte din marea familie <Moise Nicoară>”, a mai punctat Damaris.
De-a lungul anilor de studiu Damaris a participat la numeroase olimpiade, fiind mereu printre premianți. Printre cele mai recente realizări sunt participarea la faza națională a Olimpiadei de limba și literatura română și la cea a Olimpiadei Lectura ca abilitate de viață, unde a obținut Mențiune.
Ce va face de acum înainte? Victoria-Damaris Parasca ne-a mărturisit că va pleca în Olanda la Computational Social Science la University of Amsterdam.
O elevă-model
În anii liceului, Victoria-Damaris Parasca a avut-o dirigintă pe prof. Camelia Circa-Chirilă care ne-a mărturisit că „întâlnirea cu Damaris a însemnat acel dialog onorabil la care visează orice dascăl, căci Damaris a fost o elevă-model, un exemplu de implicare, de conștiinciozitate și de perseverență. Rezultatele ei nu fac decât să-i confirme calitățile”.
Trimite articolul
XFelicitări!
Respect. <3.
Fara sa vreau sa diminuez meritele deosebite ale notelor obtinute la bacalaureat ale domnisoarei dar nota 9.90 e 9.90 la matematica si este o nota foarte buna|
Bravo !