Arad. Medicul pneumolog Dana Olar, șefa secției TBC a Spitalului Clinic Județean Arad, a fost primul cadrul vaccinat cu vaccinul anti-Covid-19. Procesul de vaccinare a început în punctul de triaj, cu verificarea temperaturii și măsurarea tensiunii arteriale. A urmat completarea formularelor, după care medicului arădean i-a fost administrat primul vaccin. Procedura prevede ca, după vaccinare, „pacientul” să fie ținut sub supraveghere vreme de 15 minute, pentru a se putea interveni în cazul unor reacții adverse.
Peste 200 de doze în prima zi
La nivelul spitalului s-au amenajat patru puncte de vaccinare – în clădirea din Strada Stephan Ludwig Roth (Grădiște), în sediul central al instituției – strada Andrenyi Karoly, la fostul Spital Municipal – Piața Mihai Viteazu și pe Bulevardul Revoluției, la Policlinica Dacia.
”Azi dimineață am preluat de la Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, 41 de flacoane de vaccin, iar în cursul zilei de astăzi vor fi vaccinați 203 angajați ai Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Mulțumesc întregului personal al spitalului pentru eforturile pe care îl depune, zi de zi, în lupta cu acest virus”, a declarat ec. Florina Ionescu, manager interimar SCJU Arad.
Trimite articolul
XBine ca momentan cei vaccinati sunt tratati ca niste vedete… Nu am nimic impotriva doamnei doctor, care merita mult respect pentru munca ei! Dar ati remarcat ca masca asistentei este model cu valva? Asta inseamna ca atunci cand expira, aerul expirat ajunge prin valva in exterior, nu mai trece prin filtrul mastii. Adica aerosolii se expulzeaza neopriti de masca, masca retinand doar particule mai mari de saliva. Multi folosesc masti la fel, pentru a putea respira mai bine. Dar daca aceste masti nu retin aerosolii ce se expira, atunci cum “porti masca sa ii protejezi pe ceilalti”? Ca doara s-a zis ca aerosolii sunt problema ca merg pana la 3-4 metri prin aer, nu particulele mai mari de saliva sunt problema ca acelea ajung imediat jos datorita greutatii.
-
Ioane, valva are si ea filtru.