-Observăm tot mai des probleme ale populației, legate de alergii! Ce ne puteți spune, despre acest fenomen?
Este într-adevăr o problemă în creștere! Informațiile de la Asociaţia Mondială de Alergologie, ne spun următoarele: aproximativ 20% din populație a fost diagnosticată cu rinita alergică, 6% are cel puțin o alergie alimentară, iar aproape 20% suferă de dermatite. Iar, în următorii 10 ani numărul persoanelor cu alergii şi astm va creşte cu o treime! Acest fenomen se observă și la noi la Salină. Ne caută din ce în ce mai multă lume cu rinită!
-Ce este de fapt alergia?
Alergiile se manifestă cel mai frecvent primăvara și toamna, la schimbarea anotimpurilor.
Se diferențiează două categorii de alergii: – rinita alergică sezonieră (SAR), și – rinita alergică perenă (PAR). Mai poate fi o combinație a celor două.
-Rinita alergică este o inflamație care se produce în nas, gât și ochi în urma unui contact ocazional sau permanent cu anumiți alergeni, iritanți aerieni și eliberarea histaminei (amină care se găsește în toate țesuturile vii). Aceasta este provocată de polen, mucegai, blana și saliva de la animale, păsări, praf și alți alergeni similari.
Indiferent de simptomele rinitei, este foarte deranjant, deoarece ai senzația unei răceli prelungite cu rinoree (secreție excesivă a nasului) o usturime persistentă la nivelul faringelui (faringita), tusea, congestia nazală, rinoreea, mâncărimi ale nasului, gâtului, urechilor și a ochilor, strănut, iritații cutanate grave, inflamarea țesutului conjunctiv, inflamarea pleoapelor, staza venoasă la nivelul pleoapelor inferioare, inflamarea cornetelor nazale.
-Cum se manifestă alergia?
Rinita nu este o afecțiune foarte gravă, dar simptomele pot fi destul de iritante și afectează foarte mult calitatea vieții. Neglijarea poate duce la complicații severe în tot organismul, deoarece o respirație incorectă duce la afecțiuni grave ale tuturor organelor. Totodată, este foarte important de știut factorii care au determinat apariția bolii și evitarea acestora pe tot parcursul vieții.
Caracteristic, aceste simptome apar la nivelul organului respirator, poarta de intrare a polenului în organism.
Un acronim util pentru a reține mai ușor semnele și simptomele de alergie este următorul:
S Strănut în salve
I Inflamația -înroșirea mucoaselor de la nivelul nasului și a ochilor
R Rinoree – secreție nazală apoasă, abundentă
O Obstrucție nazală – nas înfundat
P Prurit – senzația de mâncărime la nivelul nasului, feței și al ochilor
-Cum să tratăm, sau să prevenim rinita alergică?
Este bine de diagnosticat inițial rinita, lucru care se face pe baza unei discuții cu medicul specialist, orientându-se pe un diagnostic.
Tratamentul rinitei este dat de către medicul curant specialist cu medicația adecvată.
Noi recomandăm tuturor pentru reducerea și tratarea afecțiunilor, haloterapia sau salinoterapia deoarece sarea are un efect bacteriostatic.
Particulele de sare au o încărcătură negativă considerabilă (6-10 nK/mc), iar suprafața căilor respiratorii ia o ușoară încărcătură electrică pozitivă. Din această cauză microparticulele de sare au capacitatea de a pătrunde în sistemul respirator și de a se lega de epiteliul căilor respiratorii ajutând la “curățirea” lor.
Întrucât salinoterapia este o formă de tratament complexă, adică ajută foarte mult la refacerea imunității organismului, implicit, ajută în cazul multor afecțiuni. Aproape toți pacienții, care ne-au trecut pragul în cei aproape doi ani, ne povestesc despre beneficiile resimțite de ei în urma terapiei saline. Cred că voi aduna aceste mărturii în curând, și voi edita o carte, pentru că sunt niște povești de-a dreptul incredibile, uneori!
-Sunt și alte metode de a ne trata, sau a preveni?
Desigur! Metodele noastre sunt toate legate de sare!
Recomandăm alergicilor, irigația nazală cu soluție salină. Acesta se poate achiziționa la noi, gata preparată, sau putem explica, cum trebuie realizată la domiciliu!
O altă metodă este ”bolul cu sare”. Foarte eficientă, ca terapie la domiciliu! Avem nevoie de un bol de sticlă, bulgări de sare, și apă! Prin evaporare apa salină, ajută la desfundarea nasului, iar dacă acest bol este amplasat lângă pat, cei care îl utilizează, povesteau despre faptul că toată noaptea pot dormi liniștiți, unii spun chiar, că visele lor s-au schimbat în bine! Toate produsele se găsesc la noi, simplu, ieftin și eficient! Nimic mai simplu! Acesta este o soluție specială de a ameliora simptomele în alergiile de primăvară. Astfel de proceduri pot fi eficiente în prima fază a alergiilor, deoarece ajută la eliminarea secreţiilor din nas.
Sunt multe alte metode, precum inhalarea aburului salin, spray-ul cu sare, pipa cu sare, etc.
Ca prevenție, este bine de cunoscut, ce anume cauzează alergia și evitat cât se poate acel element, loc sau împrejurare. De multe ori, alimentația, stilul de viață adecvat, regăsirea echilibrului sufletesc sunt, pe lângă remediile naturiste cheia succesului cu această afecțiune!
Pentru crizele grave, medicii recomandă tratamentele pe bază de medicamente. Sunt însă tot mai mulți medici, care consideră, că aceste proceduri sunt de multe ori mai eficiente decât multe medicamente“, ca de exemplu Melissa Pynnonen, de la Departamentul ORL al Universităţii din Michigan, citată de „Washington Post“.
-Vă mulțumim pentru sfaturile prețioase, iar noi recomandăm cititorilor noștrii, să viziteze ”Salina Prima Materia” din Arad, unde pe lângă o terapie salină, puteți primi și sfaturi importante, chiar și recomandări și diagnostizări personalizate!
Noi vă mulțumim, că am putut povesti de pasiunea noastră, am adus o parte din Salina din Praid în mijlocul Aradului, pentru a beneficia tot mai mulți de beneficiile miraculoase ale sării!
Nu uitați: APA + SARE = VIAȚĂ = SĂNĂTATE = FERICIRE
Vă așteptăm pe str. Unirii nr. 19, cu intrare din str. Dragalina! www.primamateria.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!