ARAD. Ruperea de Capitală, mâna liberă pe care să o primească fiecare județ în parte și fiecare regiune este un proces anevoios și complicat. În ultimii ani descentralizarea a fost subiectul multor discuții între instituții și București, dar în cele din urmă apar și soluții concrete.
Ministrul Dezvoltării, Attila Cseke, prezent pe 20 mai la Arad, a declarat:
„Sunt omul politic care a făcut parte din ultima mare decentralizare din România, descentralizarea spitalelor, în care a fost inclus evident și județul Arad și eu cred că efectele, până la urmă, sunt pozitive în mare măsură. Acolo unde decidenții locali s-au implicat au găsit soluții, fonduri europene sau naționale, au depus proiecte și s-a dezvoltat infrastructura”.
Ce urmează? În vizorul ministerului pe care îl conduce următoarea descentralizare care se pare că va avea loc cât de curând, va viza tineretul și sportul.
„Acum sunt în poziția de ministru al dezvoltării care este coordonator în procesul de descentralizare. Pot să vă spun că suntem în stadiu avansat cu ministerul tineretului și sportului pentru finalizarea spre avizarea Guvernului a proiectului de lege sectorial pentru descentralizarea pe domeniul tineret și sport. Avem discuții săptămânale pe această temă. Sigur că un asemenea proiect nu este unul simplu, dar ne propunem împreună cu ministerul de restort, să descentralizăm direcțiile județene de tineret și sport cu tot patrimoniul pe care îl au. Aici fiecare județ are o situație aparte, unele având și săli de sport, alte tipuri de infrastructură – case de tineret, tabere școlare, practic tot ceea ce este legat de tineret și sport. Acesta este domeniul cu care vom începe”, a punctat ministrul Cseke.
Pe acest subiect, la Arad, ministerul a purtat discuții cu președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.
Trimite articolul
XDa e buna descentralizarea, dar la capitolul sanatate Aradul a decazut datorita coruptiei, al capusarii sistemului. Adica cine e la guvernare isi baga oamenii in institutiile statului inclusiv la spitale.
Cred ca descentralizarea nu functioneaza fara o JUSTITIE CORECTA iar ce e acum la noi e de domeniul filmelor cu mafia Siciliana. Indiferent de partide justitia a fost subordonata politiculuiviar de aici NU PUTEM VB DE DEMOCRATIE
Să traduc cum sună asta:
– fratilor, cu sportul si cu tineretul descurcați-vă OE CONT PROPRIU, ca , de-aici “nu-i rost de mălai” , ci doar de cheltuieli…, iar rezultatul e , în cel mai fericit caz, DOAR MEDALII ȘI TITLURI, ONORANTE PT Romånia, sar pe care “noi, POLITICIENII” ne pișăm ! 😦
– urmează cultura, alt “consumator” de bani, fără sursă de contracte “cu dedicatie” si studii, la Studii de Fezabilitate.
Bravo tovarâși, tot așa înainte…!!!
PS: dar de ce n-ati început descentralizarea cu domeniile PRODUCĂTOARE DE BANI?
De ce toate firmele mari AU SEDIU CENTRAL în Bucuresti și TOATE AUTOVEHICULELE LOR SUNT INMATRICULATE pe B sau IF, generând si ele o sursa importantă de bani la buget. 🤔
Pt că, din toate țările europene, doar în România cred că se întâmpla asta (sau, eventual, în foarte puține…).
Ca și cum ai descentraliza vanturile,valurile.Tineretul are voie sa facă sport în mod descentralizat.