Deși era imperios necesar, nimeni nu se aștepta cu adevărat la o transformare atât de spectaculoasă a grupurilor sanitare de la Școala Gimnazială „Caius Iacob” Arad. Echipa managerială, alături de Asociația de părinți a școlii „Generația de azi și de mâine”, a dat dovadă de o permanentă preocupare pentru îmbunătățirea calitativă a procesului instructiv-educativ prin căutarea de colaboratori și planificarea unor proiecte. Au înțeles faptul că mediul în care elevii învață reprezintă un element important în creșterea performanței școlare, a motivației față de învățare și, mai ales, a atitudinii față de școală. Respectul față de elevi poate îmbracă mai multe forme, una dintre acestea fiind și baza materială a școlii. Toate acestea au dus înspre căutarea unor soluții viabile pentru renovarea grupurilor sanitare. Așa au întâlnit echipa de la „Patru mâini”. Reuniți sub îndemnul „Împreună pentru educație”, cele trei părți au pus bazele unui proiect.
„Apele mici fac râurile mari”
Școala Gimnazială „Caius Iacob” s-a numărat printre norocoșii beneficiari ai campaniei #Filantropi2018, organizată de producătorii români de materiale de construcții Primus. „Nu trebuie să fii bogat ca să ajuți, ci doar să te implici!” este sloganul după care își ghidează proiectele echipa „Patru mâini”. Convinși că educația ocupă un loc esențial în dezvoltarea unei societății, echipa „Patru Mâini” a demarat acum câțiva ani campania de renovări, pornind de la un obiectiv clar: grupuri sanitare decente pentru școlile și grădinițele din toată țara.
Acțiunea a avut un impact neașteptat asupra elevilor și cadrelor didactice. Probabil acest lucru dă adevarata valoare proiectului. Pe de-o parte, elevii se simt mai apreciați, mai importanți, având posibilitatea de a beneficia de aceste spații moderne. Pe de altă parte, cadrele didactice au fost impresionate de implicarea acestei echipe, de atenția pe care o acordă educației, în această societate în care totul pare să se devalorizeze. Cu toții se simt norocoși pentru faptul că au avut ocazia să facă parte din acest proiect și năzuiesc la altele.
Această acțiune a amintit tuturor despre bucuria de a ajuta, de a împărtăși, despre faptul că există și mâini de ajutor, nu doar obstacole, despre faptul că munca noastră este apreciată și că dacă știm încotro să privim, vom găsi soluții. A demonstrat, o dată în plus, că „Apele mici fac râurile mari” și a lăsat deschisă marea invitație de a deveni implicați în comunitatea în care trăim.
Citiți principiile noastre de moderare aici!